Vacante

#oferte last minute #last minute # sfaturi de vacanta #ofere turistice

Tu stii ce dezavantaje ascunde o oferta last minute?

O oferta last minute poate sa-ti para de nerefuzat atunci cand pretul pare foarte mic in raport cu serviciile oferite. Cu toate acestea, inainte sa achizitionezi un pachet de vacanta last minute, este important sa ai in vedere dezavantajele pe care le-ai putea avea daca platesti pentru o astfel de oferta.

Iata ce dezavantaje ascund ofertele last minute:


1 Sursele nesigure ale ofertelor last minute

Cand cumperi o oferta last minute, asigura-te ca prestatorul de servicii este o companie serioasa, care lucreaza in legalitate. Organizatiile de turism din Romania au atras atentia asupra unor site-uri de reduceri unde se vand pachete de vacanta la preturi mici, in lipsa unei licente de turism. Astfel de site-uri propun oferte turistice ilegale fara a incheia contracte cu turistii sau fara sa plateasca licente, taxe si asigurari.


2 Preturile afisate si suma reala de plata

In cazul ofertelor last minute, se fac reduceri pentru a umple locurile neocupate intr-o cursa charter, intr-un hotel, o excursie etc.

In unele situatii, suma afisata in reclama nu are nicio legatura cu pretul final de pe factura, din cauza unor taxe obligatorii care se adauga pe factura (taxa de aeroport, bacsisuri obligatorii, cheltuieli obligatorii de transport la destinatie si altele). Citeste contractul in intregime si cere informatii pentru a-ti da seama daca oferta respectiva este reala si rentabila.


3 Accesul la servicii si facilitati pe care nu le-a vrut nimeni

Un risc al ofertelor last minute il reprezinta faptul ca achizitionezi servicii turistice care nu au fost cumparate de ceilalti inaintea ta. Practic, in loc sa ai o paleta larga din care sa alegi, trebuie sa te multumesti cu ce ti se da, mai exact cu ce ramane: hotelul decis pentru tine, camera care iti este repartizata pentru ca nu a vrut-o nimeni etc.

In acest fel, nu te poti informa inainte asupra locului in care vei sta si nu ai cum sa eviti sa ajungi intr-un hotel care nu este pe gustul tau. In unele cazuri, o oferta last minute este mai ieftina si la propriu si la figurat. Spre deosebire de cineva care a platit mult pentru o camera buna, iti poate fi data o camera mai proasta, pe masura pretului platit.


4 Lipsa planificarii

O vacanta last minute implica o plecare rapida, ceea ce duce la lipsa unei planificari pentru acea calatorie. In graba plecarii, exista riscul sa uiti aspecte esentiale precum rezervari la spectacole, nevoi personale ale copiilor la destinatie etc.

Sursa foto: dollar.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea