Vacante

#vacanta #austria #italia #slovenia

Trei tari intr-o singura zi, Slovenia, Austria, Italia

Intr-o singura zi sau intr-o singura vacanta poti sa experimentezi 3 culturi diferite, sa te bucuri de peisajele montane, de o plimbare pe lac sau de un pranz cu produse ecologice locale. De exemplu , daca stai in Ljubljana sau intr-una dintre statiunile montane ale Parcului Triglav, intr-o singura zi ai timp sa faci o excursie in Italia si Austria.

Slovenia, regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia si Carinthia din Austria, au avut initiativa de a lansa un program numit “Playing Together”, destinat turistilor. Programul propune diverse itinerarii si pachete de vacanta care sa satisfaca nevoi diferite ale celor care viziteaza cele trei tari.  Astfel, turistii au posibilitatea sa viziteze cele mai interesante locuri din regiunea de granita in care cele trei tari se intalnesc. 

Am avut si noi parte de o astfel de experienta, in care am luat micul dejun in Slovenia, pranzul in Italia si cina in Austria. 
 

In maruntaiele muntelui. Friuli Venezia Giulia
 

Regiunea Friuli Venezia Giulia nu este o zona tocmai cunoscuta si, tocmai de aceea, ea poate fi o alegere potrivita pentru turistii in cautare de ceva nou. Aflata in coltul de nord-est al Italiei, la granita cu Austria si Slovenia, Friuli Venezia Giulia este o regiune autonoma, avand capitala la Trieste. 

Sursa foto: acasa.roZona este deosebit de atractiva, gratie multiplelor sale atuuri. Natura impleteste muntii, marea, lagunele si dealurile cu vita de vie. Cei interesati de cultura au posibilitatea sa descopere o biserici, palate, arhitectura bogata, de la cea in stil hapsburgic la stilul venetian si art nouveau. 

Cei care nu au vizitat niciodata o mina au posibilitatea sa faca acest lucru in localitatea Cave del Predil. Localitatea se afla in comuna Tarvisio. 

Candva o mina de plumb si zinc, astazi Raibl Mines ofera vizitatorilor posibilitatea de a parcurge un traseu prin tunelele sapate in munte. Un fost minier conduce grupurile de turisti, povestind despre vremurile in care oamenii lucrau in aceste locuri. 

Experienta merita, cel putin pentru cei care viziteaza pentru prima data o mina. Traseul implica atat mers pe jos, cat si cu trenuletul. Fiecare vizitator primeste un echipament special, alcatuit din pelerina si casca. Este indicat sa ai incaltaminte inchisa si comoda, pentru a te proteja de umezeala din tunel. 
 

Lacul turcoaz . Weissensee, Austria
 

Tot la granita cu Slovenia si cu Italia se afla Carinthia, cel mai sudic dintre landurile austriece. Printre bogatiile sale, Carinthia gazduieste unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale, Weissensee, unde se afla si lacul cu acelasi nume. 

Cei carora le zambeste ideea unei vacante in mijlocul naturii, cu toate serviciile si facilitatile necesare, pot alege cu incredere Weissensee. Familiile cu copii, persoanele active si sportive, cei interesati de spa&wellness gasesc aici o destinatie de vacanta cu un inalt grad de civilizatie. 

Sursa foto: acasa.roCel mai important sat din regiunea lacului Weissensee este Techendorf. Unele case sunt construite in stilul vechi, specific regiunii Carinthia. Techendorf este o destinatie de vara potrivita in special familiilor cu copii, hotelurile oferind posibilitatea de plaja si inot. Tot aici exista o biserica in stil neo-gotic. 

Grupul nostru a facut o plimbare pe lacul Weissensee. Inconjurat de munti impaduriti si dealuri verzi, Weissensee Lake este una dintre marile atractii ale regiunii. Apele sale curate, de un turcoaz greu de crezut, zonele sale naturale protejate si frumusetea asezarilor de pe malurile sale te ispitesc sa crezi ca esti intr-o reclama. O astfel de zona protejata este in Paterzipf, unde cresc orhidee ocrotite de lege. 

Vaporasele care fac tururi pe lac au motor electric, protejand astfel natura. La bord, poti gusta din preparatele pe baza de peste, in timp ce un ghid iti ofera explicatii despre regiune. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea