Vacante

# traseu de calatorie #romania #strain #traseu cu un strain

Traseu pentru o vacanta cu un strain, in Romania

Iti vin niste prieteni din strainatate si te intregi ce program de vacanta sa faci pentru voi? Daca dispui de cateva zile, fa pe ghidul si plimba-i prin Romania, alegand cele mai reprezentative destinatii turistice ale tarii.

Iata ce trebuie sa faci pentru a realiza un traseu de vacanta in Romania, alaturi de un strain:


1 Stabileste perioada


Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa stabilesti clar zilele de calatorie. Cand stii de cat timp dispui, poti fii realist in privinta opririlor de pe traseu. Nu are niciun sens sa te hazardezi punand Maramuresul pe lista daca nu aveti, de fapt, timp pentru a ajunge acolo. Este bine sa lasi 1-2 zile de respiro, la sfarsit, pentru ca prietenul tau sa se poata odihni putin, inainte de a pleca acasa.


2 Valea Prahovei


Chiar daca a devenit in timp un cliseu, Valea Prahovei nu trebuie ratata in cazul cuiva care nu a mai fost in aceasta zona. O oprire scurta, de 3-4 ore, poate fi facuta in Sinaia. Castelul Peles este unul dintre cele mai frumoase din tara. Veti avea timp sa vizitati Pelesul, Pelisorul, manastirea sinaia si sa luati masa la un restaurant traditional.

Urmeaza Branul, pe care niciun strain nu vrea sa-l rateze. Chiar daca probabil ai fost de multe ori aici, fa-i placerea si du-l la celebrul castel. Prietenul tau va avea, cu siguranta, ce sa povesteasca amicilor de acasa. Branul si Sinaia pot fi facute in aceeasi zi, deoarece nu este obligatoriu sa innoptezi aici. Ai grija, insa, de programul castelelor, deoarece trebuie sa termini vizitele pana in ora 16:00.

Brasovul poate fi ultima oprire dintr-o zi frumoasa si aglomerata. A doua zi dimineata puteti sa urmati linia zidurilor cetatii, vizitand obiectivele turistice. Brasovul este foarte frumos, curat si civilizat si reuseste cel mai adesea sa impresioneze in mod placut.


3 Sibiu, Sighisoara


Rezerva cate o zi pentru Sibiu si Sighisoara, astfel incat sa aveti timp sa faceti poze si sa vizitati atractiile turistice. Localurile in stil medieval, mancarurile traditionale precum ciorba in coaja de paine constituie experiente memorabile pentru orice turist.


4 Ale destinatii


Daca dispui de suficient timp, rezerva 2-3 zile pentru manastirile din Bucovina. Aceasta este una dintre cele mai autentice regiuni ale Romaniei si merita fara indoiala o vizita.


Sursa foto: romaniatourism.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea