Vacante

#vacanta #destinatii de vacanta #destinatii #leonardo da vinci # program de vacanta

Traseu de vacanta: pe urmele lui Leonardo da Vinci

O vacanta cu esenta artistica poate include un program variat, cu vizite intr-unele dintre cele mai mari muzee ale lumii. Pentru a cuprinde insa cat mai multa informatie, mai atractiv este sa alcatuiesti un program de vacanta pornind pe urmele una dintre cele mai faimoase personalitati din istoria omenirii: Leonardo da Vinci.

leonardo da vinci este una dintre figurile renascentiste de o valoare inestimabila. Preocuparile lui da Vinci depasesc orice imaginatie. De la pictor, sculptor, arhitect si muzician la matematician, inginer, anatomist, geolog si botanist, Leonardo da Vinci constituie o provocare pentru oricine porneste pe urmele sale. Exista numeroase obiective turistice care gazduiesc lucrari ale acestuia, multe dintre ele fiind in Italia.
 

Santa Maria delle Grazie
 

Santa Maria delle Grazie este o biserica si manastire din Milano, declarata monument mondial UNESCO. Edificiul religios adaposteste fresca lui da Vinci, "Cina cea de taina". Monumentul a fost construit in prima jumatate a secolului al XV-lea si a fost refacut la sfarsitul aceluiasi secol. pictura murala semnata de da Vinci a fost realizata intre 1495 si 1497.

Vizitatorii pot sa faca rezervari saptamanale si sa plateasca un bilet de aproximativ 8 euro. In acest caz, pictura poate fi vazuta timp de 15 minute. Cei care reusesc insa sa ajunga dupa programul de rezervari pot avea norocul de a sta mai mult in fata picturii.
 

Biblioteca Ambrosiana
 

Ambrosiana este o biblioteca si galerie de arta fondata in secolul al XVI-lea. Cladirea gazduieste caietele lui Leonardo, Codex Atlanticus, o colectie de pagini in care se gaseste mare parte din gandirea artistului. O alta parte din Codex Atlanticus se afla in biserica Santa Maria delle Grazie. Tot in Biblioteca Ambrosiana se afla o colectie de arta valoroasa, cu desene de Rafael. Constul unui bilet este de aproximativ 15 euro.
 

Muzeul Leonardo da Vinci
 

In Roma se afla un muzeu dedicat geniului lui da Vinci. Muzeul prezinta exponate din universul lui Leonardo, cu numeroase instalatii, inventii si desene realizate de acesta. Un alt muzeu dedicat lui Leonardo da Vinci se afla in Florenta.

 

Sursa foto: boisestate.edu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea