Vacante

#particulara #firma #mangalia #litoral #constanta #bucuresti #tren #autocar #microbuz

Transportul privat catre litoral este mai rentabil

Potrivit Ziarului Financiar, firmele private de transport castiga zilnic peste 60.000 lei din cursele pe ruta Bucuresti-Constanta.  

 

In fiecare vara apar probleme legate de trenuri: lucrari de reabilitare a caii ferate, intarzieri datorate temperaturilor ridicate, care obliga trenurile sa micsoreze viteza, durata totala a calatoriei si preturile ridicate la bilete.

 

Astfel, daca pleci cu rapidul din capitala (50 lei) si vrei sa ajungi in Mangalia, desi iei un tren la 5 dimineata, poti sa ajungi in jur de orele 13.30 – 14.00, daca ai ghinionul sa fie un traseu pe o , din cauza lucrarilor. La intors, luand microbuzele care fac legatura intre statiunile de pe litoral si Constanta si mai departe, un microbuz catre Bucuresti, timpul se reduce la jumatate, aproximativ 4 ore, la un pret putin peste 30 lei.

 

Desi calatorii beneficiaza de conditii bune de transport in vagoanele modernizare, cu masina personala sau cu un un microbuz al unei firme particulare. In unele cazuri, costul biletului este mai mic decat cel pentru o . Pentru Bucuresti-Mangalia platesti cam 50 RON de persoana numai dus, in timp ce cu microbuzul pretul este de aproximativ 40 lei de persoana.

 

Insa avantajul cel mai mare costa in durata calatoriei, care poate fi cu doua ore mai mica. Din Bucuresti in Constanta un turist merge cu trenul 5 ore, in vreme ce cu autocarul face numai 3 ore si un sfert. Este evident asadar ca avand un avantaj durata-pret, turistii care pleaca pe litoralul romanesc prefera transportul particular.

 

Un alt avantaj al firmelor particulare de transport il reprezinta programul curselor. Masinile pleaca la fiecare 45 de minute si autocarele au o capacitate de minim 60 de locuri. De unde un profit mai mare de 60.000 lei pe zi. Prima cursa pleaca la orele 5.30 – 6.00 dimineata, in functie de firma. Se pot face rezervari prin telefon, pasagerul fiind obligat sa se prezinte cu minim un sfert de ora inainte de plecarea cursei.

 

Iata cateva preturi pentru transportul spre litoral:

 

Rapid Bucuresti – Constanta: 50.40 lei, durata 4h56min

Accelerat Bucuresti – Constanta: 50.40 lei, durata 5h12 min

Microbuz Bucuresti – Constanta : 40 lei, durata 3h15min

Autocar Bucuresti-Constanta: 50 lei, durata 3h30min.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea