Vacante

#transfagarasan

Transfagarasan se redeschide pentru trafic

Calatorii se pot bucura de celebrul drum de inalta altitudine Transfagarasan din Romania incepand de miercuri, 1 iulie.

Tronsonul cuprins intre Piscul Negru si Cascada Balea se deschide pentru trafic de la ora 08:00 la 1 iulie, potrivit companiei de management al Infrastructurii Drumurilor Nationale (CNAIR). Cu toate acestea, sectiunea va ramane inchisa pentru trafic peste noapte, intre orele 21:00 si 07:00.

Aplicatia rute auto Romania, te tine informat asupra starii drumurilor, a traseului rutier de urmat din orice colt al tarii cat si ofera informatii despre calatorie, distanta si timpul de parcurs.

Soferii sunt sfatuiti sa conduca cu atentie si sa isi adapteze viteza la conditiile de trafic. CNAIR, de asemenea, a avertizat ca ursii au fost reperati in zona si roaga calatorii sa nu se apropie de animalele salbatice, sa nu le hraneasca, precum si pentru sa anunte autoritatile daca vad un urs.

Transfagarasanul, care leaga judetele Sibiu si Arges, se inchide anual intre 1 noiembrie si 1 iulie pe tronsonul cuprins intre km 104 (Piscul Negru) si km 131 ( Cascada Balea).

Drumul Transfagarasanului a fost construit intre 1970 si 1974, la ordinul dictatorului comunist Nicolae Ceausescu, pentru a asigura un traseu strategic militar prin munti. Acesta atinge o altitudine de 2.040 m si include cel mai lung tunel rutier din Romania (884 metri).

Drumul a devenit un adevarat promoter al Romaniei acand loc teste de conducere, sedinte foto si reclame auto pentru masini sport si motociclete in ultimii ani. A devenit celebru la nivel mondial, dupa ce emisiunea britanica de televiziune Top Gear a filmat un episod in Romania in 2009. Fostul star am emisiunii Top Gear, Jeremy Clarkson l-a numit apoi "cel mai bun drum din lume".

In luna martie a acestui an, site-ul global de calatorii Big7Travel a inclus Transfagarasan intr-un top al celor "50 de drumuri din lume."

Celalalt drum al Romaniei, Transalpina, care ofera vederi uimitoare, s-a redeschis pentru trafic la sfarsitul lunii mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea