Vacante

#harta turistica #destinatii de vacanta #vacanta

Topul destinatiilor noi de vacanta pentru romani. Cum s-a schimbat harta turistica a tarii VIDEO

Preferintele romanilor pentru vacanta s-au modificat in timp, iar anul acesta, turistii s-au orientat catre destinatii care in trecut nici nu existau pe harta turistica a tarii.

Printre acestea se numara Viscri, Crit, Saschiz din judetul Brasov, zona lacului Tarnita de langa Cluj sau sate precum Lunca de Sus din Harghita si Breb din Maramures, arata un studiu al unei platforme de rezervari hoteliere.

Astfel de destinatii in care nu se facea turism la nivelul actual in urma cu 20 de ani primesc acum mii de turisti si investitori care construiesc pensiuni si facilitati pentru turisti. Pretul unei nopti de cazare incepe de la 185 lei/noapte pentru doua persoane si poate depasi 350 lei, in functie de conditiile de cazare si serviciile incluse.

"Romanii au preferinte dintre cele mai diverse in ceea ce priveste destinatiile interne in care cauta sa isi petreaca indelung asteptatele vacante. Astfel, romanii nu s-au orientat doar spre litoral sau Valea Prahovei asa cum eram obisnuiti, ci pare ca si-au indreptat atentia si spre alte zone mai putin populare, care s-au dezvoltat accelerat in ultimii ani si care, odata descoperite, s-au bucurat de tot mai multi vizitatori. Printre aceste "noi" puncte de interes se numara suita de sate sasesti, unde te poti bucura pe deplin de autenticitate, liniste, traditii si mancare delicioasa, preparata de cele mai multe ori de gazdele primitoare, cu ingrediente din gradina proprie. Viscri, Biertan, Crit sau Mesendorf sunt doar cateva exemple, zona satelor sasesti din sud-estul Transilvaniei numarand in prezent circa 150 de mici sate si asezari rurale, intinse pe o suprafata de aproximativ 300.000 de ha", se precizeaza in studiul platformei Travelminit.

Viscri, Brasov

Localitatea Viscri a fost pozitionata pe harta turismului tarii noastre o data cu vizitele recurente ale Printului Charles si tot aceste vizite au impulsionat turismul in zona. Pretul unei nopti de cazare in Viscri incepe de la 177 lei pe noapte, pentru doua persoane.

O alta destinatie mai degraba necunoscuta la nivel national in urma cu 10-20 de ani este zona lacului de acumulare Tarnita: comune precum Rasca, Marisel sau Gilau au devenit astazi cu mult mai populare si vizibile pe platformele de socializare. Cazarea la o cabana de 4 stele incepe de la 200 lei de persoana pe noapte.

Breb, Maramures

Si satul Breb din Maramures, zona Viseu, poate fi inclus in aceasta lista, fiind adesea supranumit,, Paradisul din Maramures". Un sat micut, bogat in traditii si obiceiuri fermecatoare, Breb a devenit cu atat mai popular dupa anii 2000, ca urmare a punerii in functiune a mocanitei, ce a impulsionat turismul in intreaga zona. Turistii care se cazeaza aici platesc preturi incepand de la 185 lei / noapte pentru camera dubla.

SkiGyimes, Harghita

O alta investitie de anvergura ce a transformat o intreaga regiune anterior necunoscuta publicului larg, intr-una foarte cautata in prezent de catre turistii de toate varstele este partia de bob de la SkiGyimes din Harghita. Peisaje ca in Austria sau Elvetia si multa adrenalina, la doar circa 30 de km de Miercurea Ciuc, investitia de 1,5 milioane euro punand localitatea Lunca de Sus pe harta turismului romanesc.

"Tot mai multa atentie a fost acordata in ultima perioada si turismului vini-viticol, astfel ca multe dintre localitatile de pe Drumul Vinului sunt acum pe lista destinatiilor de vacanta ale romanilor care iubesc degustarile de vinuri si povestile spuse in mijlocul podgoriilor. Multe dintre cramele aflate in zone cheie ofera in prezent si cazare, astfel incat toti cei ce le trec pragul sa se poata bucura in voie de imprejurimi si de soiurile aparte de vinuri cu care se mandresc oamenii locului. Este, de exemplu, cazul cramei Ceptura sau al cramei Basilescu", se mai arata in studiul citat.

La mare cautare sunt si sate precum Talisoara, Miclosoara sau Valea Zalanului, locuri pitoresti, linistite, aparent uitate de lume, dar foarte cautate in ultima vreme de catre turistii care isi doresc sa experimenteze traiul strabun si traditiile locale, deconectandu-se totodata pentru cateva zile de la stresul din orasele mari.

Mamaia Nord

Poate cea mai cunoscuta dintre destinatiile turistice care nu existau in urma cu doua decenii, Mamaia Nord, este astazi una dintre cele mai efervescente zone de pe litoralul romanesc, in fiecare an fiind lansate noi hoteluri, cluburi, terase si restaurante foarte populare in randul turistilor dornici de distractie. Mamaia Nord gazduieste de ceva ani si unele dintre cele mai mari concerte si evenimente internationale din Europa de Est, cum ar fi celebrele festivaluri Sunwaves sau Neversea. Desi se raporteaza la un sezon scurt, preturile ajung aici si la peste 2.000 lei/noapte pentru o camera dubla.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata rezervarilor hoteliere din Romania, care contine 4.500 de proprietati din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane si campinguri din toate regiunile tarii. Platforma a inregistrat peste 620.000 de innoptari in 2019 si o valoare totala a rezervarilor de 13 milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea