Vacante

Topul ADAC al celor mai ieftine destinatii de vacanta pe litoral

Anul acesta Polonia este cea mai ieftina destinatie de vacanta la plaja, din intreaga Europa, conform unui studiu realizat de Automobil Club German ( ADAC ).

 

ADAC compara preturile in 10 destinatii populare europene, pentru a vedea care este cea mai buna oferta de vacanta.

 

Franta ocupa primul loc in topul celor mai scumpe vacante pe litoral. Chiar si ofertele frantuzesti cu discount-uri se situeaza deasupra mediei europene. Cele mai mai preturi din Franta s-au gasit in orasul Arcachon, langa Bordeaux. La extrema cealalta se situeaza Polonia, urmata de Grecia, Portugalia, Spania, Turcia si Germania.

 

Polonia castiga nu datorita infrastructurii, nici a faptului ca s-ar potrivi ca vacanta pentru familii, ci multumita preturilor joase la cazare. O camera poate costa intre 30 si 40 euro pe noapte.

 

In 2007, castigatorul locului I pentru cea mai ieftina vacanta la plaja a fost Turcia. Anul acesta aceasta se situeaza pe locul 5, din pricina preturilor la mancare si bautura.

 

Topul a fost creat luand in considerare nu doar pachetul de vacanta ca atare (cazarem masa, transport), ci si cheltuielile obisnuite ale unui turist aflat in concediu. Astfel, ADAC a calculat preturile celor mai populare produse consumate de turist in vacanta pe litoral: plaja , internet, inghetata, cartofi prajiti, costum de baie.

 

Romania nu ocupa nici un loc in acest top, semn ca preturile practicate de operatorii turistici din tara sunt prea mari, situandu-se astfel in coada preferintelor germanilor, dupa tari precum Grecia, Portugalia, Spania.

  
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea