Vacante

#Tower Bridge #Palatul Buckingham #big ben #destinatii vacanta #obiective turistice #londra

Top trei obiective turistice pe care sa le vizitezi in Londra

Londra este capitala Angliei si a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar, cultural si artistic al Regatului Unit, si unul dintre cele mai importante orase ale lumii. Iata trei obiective turistie pe care este musai sa le vizitezi daca ajungi in minunatul oras.

Palatul Buckingham

Sursa foto: demotix.com

Odata ajuns in Londra este musai sa vizitezi Palatul Buchingham, in care locuiesc Printul Charles si printesa Kate, alaturi de cei doi fii ai lor dar si Regina Elisabeta a II a si Ducele de Edimburg.

Daca ti-ai propus anul acesta sa bifezi Londra pe lista ta de calatorii, iata aici oferte care te-ar putea ajuta sa-ti indeplinesti visul.

Palatul Buckingham poate fi vizitat in perioada 26 iulie si 31 august intre orele 9:30 pana la 19:30, iar in restul anului intre 9:30 pana la 18:30. Ultima intrare in Palat se face cu doua ore inainte de inchidere. Vizita dureaza aproximativ doua ore si jumatate.

Pretul biletelor variaza. De la 34.50 lire pentru adulti, 31.50 lire pentru studenti si 19.50 lire pentru adolescentii sub 17 ani platesc. Accesul este gratuit pentru copii care nu au implinit inca 5 ani.

Iar daca ajungi aici nu trebuie sa ratezi spectacolul de schimbare a garzii. Aceasta are loc zilnic intre incepand cu ora 10 si pana la ora 16 (din ora in ora) iar urmatorul la ora 20. Iarna in schimb specacolul de schimbare a garzilor are loc o data la doua ore.

Big Ben

Sursa foto: thriftytraveler.com

Big Ben, sau Turnul Elisabeth, este emblema capitalei si cel mai important obiectiv turistic londonez. Noaptea cand ceasurile si fatada sunt iluminate, Big Ben-ul este pur si simplu incantator.

Stiai ca ceasurile au o cadranele de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri? Big Ben are si un pendul urias care este reglat de un sac de monezi.

Tower Bridge

Sursa foto: visitlondon.com

Unul dintre cele mai importante simboluri ale Londrei, este podul Tower Bridge. Construit intre anii 1886 si 1894, podul este inca functional. Acum, in turnurile podului, poti vizita Expozitia Tower Bridge, o expoxitie informativa multimedia ilustrand istoria podului.

Daca vrei sa il vezi in functiune va trebui sa consulti programul de functionare de pe site-ul oficial al podului de aici!

Sursa foto: myonlinedestinations.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea