Vacante

#jucarii #jucarie #viena #praga #londra #muzeu #malaezia #penang #destinatie #destinatii #turism

Top destinatii pentru pasionatii de jucarii

Iti plac jucariile si vrei sa vezi cum aratau obiectele cu care se jucau copiii din alte tari? Vrei sa-ti duci copilul in vacanta la o expozitie de jucarii originale, insa nu prea stii unde ar trebui sa mergi? Noi iti oferim cateva sugestii de destinatii pe care ar trebui sa le vizitezi daca iti plac jucariile.

Daca vrei sa vezi expozitii si muzee cu mii de exponate de jucarii, atunci ar trebui sa te gandesti unde ai vrea sa ajungi mai intai. Ce ar trebui sa ai in minte insa ar fi faptul ca cele mai mari si vechi muzee de jucarii din lume se afla in Europa si Asia.
 

Londra, destinatia europeana cu cele mai multe jucarii
 

Capitala Marii Britanii are cateva muzee de jucarii, unele vechi de peste 100 de ani. Dintre acestea, daca ajungi la Londra nu ar trebui sa ratezi Pollock Street si House on the Hill Toy Museum.
 

Sursa foto: Pennyplain.blogspot.comMuzeul Pollock
 

Expozitia ocupa doua case pe strada Scala (Scala Street) si detine cateva mii de jucarii: teatre de papusi, mobilier pentru camera papusilor, jucarii mecanice, papusi, plusuri, ursuleti, jucarii din ceara, papusi chinezesti, accesorii pentru papusi si jucarii etc. Muzeul mai este cunoscut si sub numele de London Toy and Model Museum si este cunoscut drept unul dintre cele mai vechi muzee de jucarii din lume, pentru ca dateaza din anii 1800, fiind sursa de inspiratie si pentru alti colectionari de jucarii din alte parti ale lumii.

Daca vrei sa mergi sa vizitezi aceasta locatie, trebuie sa stii ca este deschisa de luni pana sambata, intre orele 10 si 17, iar ultima intrare in muzeu se face la ora 16.30. Daca vrei sa faci o rezervare pentru a vizita acest muzeu si cat te-ar costa sa vezi intreaga expozitie, poti trimite un mail la info@pollockstoymuseum. com .  
Sursa foto: Stanstedtoymuseum.com

House on the Hill Toy sau Stanstedt Toy Museum
 

Acest muzeu este cel mai mare muzeu privat de jucarii din Europa, cu peste 80.000 de piese, datand din epoca victoriana tarzie si pana in anii ’90, organizate in asa fel incat sa poti observa si evolutia tehnologica. Insa in acest loc nu vei gasi numai jucarii din intreaga lume, ci si carti, jocuri, filme, replici ale diamantelor coroanei britanice. Printre punctele de atractie ale muzeului se afla bicicleta printesei Diana, o colectie veche de rock‘n’roll, papusi Barbie si Sindy, jucarii din filme, elemente din expozitia Golden Jubilee etc.

Daca vrei sa vizitezi acest muzeu ar trebui sa pregatesti banii pentru taxa de intrare astfel: pentru adulti 9 lire sterline iar pentru copii 7 lire sterline. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest muzeu sau chair sa cumperi online o jucarie, viziteaza site-ul acestuia.

Insa Londra nu inseamna numai muzee de jucarii, ci si multe alte expozitii, muzee si locatii interesante. Pentru a afla mai multe detalii care sa te ajute sa-ti planifici o vacanta la Londra, citeste articolele noastre dedicate acestui oras.
 

Viena, destinatia cu cel mai original muzeu de jucarii
 

Sursa foto: Fewo-bodensee-roessler.deDespre capitala Austriei se spune ca gazduieste cel mai original muzeu al jucariilor din Europa, Doll and Toy Museum (Puppen und Speilzeugmuseum), care a fost infiintat in anul 1970. Colectia contine aproape 30.000 de jucarii provenind din colectia particulara a artistei Gabriela Falk Stall si este localizat intr-o casa in stil baroc datand din 1728, de pe strada Schulhof.

Muzeul si-a deschis portile in 1989, dupa ce a crescut la capitolul numar de exponate inca din anii ‘70. Cea mai veche piesa dateaza din anii 1740, iar majoritatea jucariilor au fost produse in Germania si Franta. Printre acestea se afla papusi din portelan, haine din materiale foarte fine si scumpe, dar si ursuleti, case pentru papusi sau jucarii mecanice.

Daca ai o jucarie veche pe care vrei sa o vinzi sau sa o repari, atunci ar trebui sa vii cu ea in bagaj si sa o lasi la muzeu, care ti-o va repara sau chiar cumpara, daca o vor gasi destul de valoroasa.

Si daca tot esti in Viena, ar trebui sa te bucuri si de restul obiectivelor turistice si culturale pe care le poti gasi in acest oras. Poti gasi mai multe informatii despre acestea, dar si despre cazare sau ce nu trebuie sa faci in capitala austriaca, daca dai click aici.
 

Praga are si ea un muzeu al jucariilor
 

Vizita la aceasta la cladirea din Prague Castle este o experienta frumoasa pentru copii, care gasesc aici jucarii din perioade diferite, cu o vechime de peste 150 de ani: figurine chinezesti, papusi victoriene, seturi de tren, ferme, masini, roboti, ursuleti de plus, papusi chinezesti cu chipul din portelan si altele.

Pentru fetite, deosebit de atractiva este colectia de papusi Barbie, din perioade diferite, incepand cu anii '60. Printre exponate, vizitatorii recunosc chipurile unor celebritati precum Elvis, Spice Girls, Dorothy (Vrajitorul din Oz) etc.
Muzeul Jucariilor este situat in cladirea Old Count’s Chambers din Prague Castle si este deschis zilnic intre 9:30 si 17:30. Pretul unui bilet de intrare este de 60 CZK adulti, studenti si pensionari; iar copiii sub 15 ani beneficiaza de intrare libera.

Si cum Praga abunda in locuri de vizitat si lucruri de facut, te poti gandi la ce sa faci si cum sa-ti pregatesti vacanta ta in acest oras, inspirandu-te de aici.
 

Malaezia, detinatoarea recordului mondial intr-ale jucariilor
 

Daca ajungi in Asia, atunci ar trebui sa treci pe lista de destinatii si tara cu cel mai mare muzeu de jucarii cunoscut in lume: Malaezia.
 

Sursa foto: Penang-hotels-review.com

Muzeul Jucariilor Penang este recunoscut in intreaga lume drept cel mai mare muzeu de jucarii la nivel mondial, datorita colectiei de peste 100.000 de exponate pe care le gazduieste. Aceasta expozitie a intrat in Cartea Recordurilor a Malaeziei cu titlul de primul muzeu de jucarii din tara si cea mai mare expozitie de jucarii si figurine.

Colectia se intinde pe un spatiu de 650 de metri patrati, intr-un spatiu localizat in Jalan Tanjung Bungah, in fata hotelului Copthorne Orchid. Ea este organizata pe mai multe categorii precum personaje de groaza, personaje de benzi desenate, papusi avand modele celebritati, personaje de desene animate, personaje din Razboiul Stelelor etc. Aici pot fi gasite si piese rare si foarte scumpe, cum ar fi o colectie de robotei japonezi care costa aproximativ 2700 de dolari.

Atunci cand iti planifici vizita in aceasta locatie trebuie sa tii cont de faptul ca in fiecare zi prin salile expozitiei trec intre o mie si doua mii de oameni. Programul este in fiecare zi intre orele 9 si 21 iar taxa este de 2,67 dolari pentru adulti si 1,76 dolari pentru un copil.

Daca vrei sa mergi in Malaezia, care este recomandate drept una dintre cele mai bune destinatii de vizitat in acest an ar trebui sa stii ca din tara noastra poti pleca spre aceasta tara mai ales in excursie - circuit, de peste zece zile, cu preturi incepand cu 1100 de euro. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea