Vacante

#vacanta #destinatii de vacanta #toamna # destinatii toamna #destinatii culturale

Top destinatii culturale de toamna

Toamna constituie cel mai inspirat moment pentru o vacanta culturala. Vremea te poate tine departe de parcuri in zilele friguroase, insa astfel de zile sunt perfecte pentru o vizita la muzee sau pentru un spectacol de balet.

Iata un top al celor mai bune destinatii culturale de toamna:


Opera la Milano


Milano este una dintre cele mai atractive destinatii culturale de toamna. Opera Scala din Milano sarbatoreste 300 de ani de existenta si bicentenarul Verdi&Wagner. Stagiunea 2012-2013 este dedicata acestor compozitori.

Pentru melomani, exista pachete turistice speciale. Acestea contin 2 nopti de cazare in hoteluri de 3, 4 sau 5 stele, bilete clasa I la un spectacol de opera sau balet la Teatro alla Scala si diverse servicii si facilitati: un welcome kit, un welcome drink la hotel, o cina privata cu 3 feluri de mancare la un restaurant italienesc, un tur privat al teatrului Scala, un cocktail in cafeneaua teatrului. Astfel de pachete incep de la 450 euro si pot depasi 900 euro.


Expozitii de arta in Londra


Londra este o destinatie plina de viata pe toata durata anului. In toamna au loc numeroase evenimente culturale, concerte, expozitii, premiere etc.

Poti alege o expozitie, un musical, un spectacol de cabaret si burlesc, o premiera a unui film si multe altele. De exemplu, din 12 septembrie 2012 pana pe 13 ianuarie 2013 se desfasoara in Londra expozitia "Pre-Raphaelites: Victorian Avant Garde, la Tate britain". Expozitia temporara reuneste 180 de opere de arta, printre care picturi, sculpturi, fotografie, vitraliu, piese de mobilier etc. Opera-vedeta este pictura intitulata "Ophelia", semnata de John Everett Millais.


Paris: tur al vinului


Parisul este o destinatie inepuizabila in plan cultural. Numarul foarte mare de muzee nu este egalat decat de multitudinea celorlalte activitati culturale desfasurate aici.

De exemplu, in Paris te poti inscrie la un tur al vinurilor cu degustari. Turul incepe langa Luvru, unde vizitezi o crama cu produse din regiuni celebre ale Frantei, de la Champagne la Bordeaux. Somelierii prezinta vinurile si ii invata pe participanti cum sa citeasca o eticheta a unui vin francez. Degustarea este insotita de aperitive. Toata distractia dureaza 2 ore si costa in jur de 50 de euro.


Roma: tur culinar


In Roma se organizeaza toamna diverse evenimente in salile de spectacol, cluburi si restaurante. Cei interesati de distractie pot merge la un concert, in timp ce pasionatii de arta pot alege o galerie sau un muzeu.

Unul dintre cele mai atractive evenimente este un tur culinar. Persoanele inscrise au parte de un tur al orasului cu opriri pentru degustari. Insa vizita nu se bazeaza numai pe mancare. Participantii beneficiaza de un ghid specializat care face prezentari ale istoriei, arhitecturii si culturii Romei. Turul este propus turistilor de orice varsta, indiferent de conditia fizica si celor care doresc sa descopere cartiere mai putine cunoscute ale orasului. Un tur culinar in Roma costa 55 euro de persoana si dureaza 3 ore.

Sursa foto: about.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea