Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice rusia #destinatie rusia # vacanta rusia

Top 7 atractii in Rusia

Catedrala Sfantul Vasile, muzeul Ermitaj sau Kremlinul sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi daca vizitezi Rusia.

Catedrala Sfantul Vasile, Moscova

Construita intre 1554 si 1561 si situata in centrul Moscovei, catedrala Sfantul vasile se numara printre atractiile turistice de top din intreaga Rusei. Turistii sunt atrasi de arhitectura distinctiva, proiectata sa semene cu un foc de tabara. Nu mai exista nicio alta structura in lume, similara cu cea a catedralei Sf Vasile.

Muzeul Ermitaj

Fondat in 1764 de catre Ecaterina cea Mare, muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Rusia, este un muzeu impresionant de arta si cultura. Colectiile de arta sunt intinse pe o suprafata de sase cladiri istorice, inclusiv Palatul de Iarna, o fosta resedinta a imparatilor rusi.

Kremlin

Kremlinul este un punct de atractie pe care nu trebuie sa il ratezi daca ajungi in Moscova. Aici se afla birourile guvernamentale, dar si diferite muzee. De asemenea, in interiorul kremlinului vei gasi arme, comori care apartin fostelor familii regale, dar si expozitii de diamante, printre care un diamant impresionant, de 190 de caracte, care a apartinut reginei Ecaterina cea Mare.

Suzdal

Suzdal, numit si orasul manastirilor, este un oras in care te vei simti ca intr-un muzeu imens, in aer liber. Pe o suprafata de 9 kilometri, in Suzdal vei putea descoperi 5 manastiri din Evul Mediu si aproape 30 de biserici. Suzdal dateaza din anul 1024, iar toti turistii care ajung aici sustin ca se simt ca si cum s-au intors inapoi in timp.

Lacul Baikal

Baikal este cel mai vechi, limpede si cel mai adanc lac din lume. In plus, tot aici se afla 20% din apa proaspata din lume.

Situat in Siberia, lacum de 25 de milioane de ani este inconjurat de lanturi muntoase. Cunoscut si sub numele de Perla din Siberia, lacul Baikal este o statiune turistica aleasa de catre multi turisti din intreaga lume.

Catedrala Sfanta Sofia

Situata in Novgorod (cel mai vechi oras al Rusiei) Catedrala Sfanta Sofia este foarte inalta si impodobita cu cupole spectaculoase. Aceasta este cea mai veche biserica din Rusia, iar aici poti descoperi artefacte religioase antice.

Insula Kizhi

Insula Kizhi, cunoscuta si sub denumirea de Insula cu biserici, se afla in apropiere de lacul Onega din Republica Karelia (districtul Medvezhyegorsky), Rusia. Cele mai multe sate au disparut de pe insula pana in 1950, iar acum a ramas numai o mica asezare rurala. In secolul al 18-lea, doua biserici mari si un turn cu clopotnita au fost construite pe insula Kizhi, care in prezent sunt cunoscute sub numele de Kizhi Pogost.

Acum intreaga insula si zona din apropiere formeaza un muzeu in aer liber, cu peste 80 de structuri istorice din lemn. Cel mai renumit este Pogost Kizhi, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea