Vacante

#destinatii de vacanta #Goblin Valley #Desertul alb din Egipt #Turnip Rock #monumente naturale

Top 5 monumente naturale de o frumusete rapitoare

Forme naturale incremenite de milioane de ani in aceeasi pozitie sau zone desertice fermecatoare, monumentele naturale din intreaga lume starnesc in continuare interesul turistilor de pretutindeni. Iata cum arata cele mai spectaculoase dintre acestea.

1. Tsingy de Bemaraha este situata pe coasta de vest a insulei Madagascar. Formatiunea calcaroasa a fost sculptata de natura de-a lungul timpului intr-o forma inedita.

Sursa foto: tuxboard.com

2. Shilin sau "padurea de piatra" este un ansamblu de formatiuni calcaroase care au starnit admiratia imparatilor Chinei. In timpul dinastiei Ming a fost declarata minune naturala.

Sursa foto: paradiseintheworld.com

3. Goblin Valley este o zona din Utah, SUA, declarata rezervatie naturala. Rocile sculptate de vant dateaza din perioada Jurasicului si au forma unor piese de sah.

Sursa foto: americansouthwest.net

4. Desertul alb din Egipt este o zona in care, din loc in loc, se vad ultimele ramasite ale unor munti de creta.

Sursa foto: elitetourclub.com

5. Turnip Rock seamana cu o nava naufragiata la malul lacului Huron din Michigan. Stanca a fost erodata de valuri, platforma din varf adapostind cu greu cativa arbori.

Sursa foto: amazingplacesonearth.com

Sursa foto principala: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea