Vacante

#cinque-terre #destinatii de vacanta # valparaiso #orase colorate #orase din lume #St. Johns #Favela Painting

Top 5 cele mai colorate orase din lume

Multe dintre orasele care atrag anual un numar impresionant de turisti nu si-au schimbat prea mult aspectul de-a lungul timpul, in sensul ca au pastrat cladirile in nuante neutre, insa exista si exceptii. Anumite orase sunt recunoscute pentru culorile vibrante ale cladirilor si, gratie acestei caracteristici, devin destinatii atractive pentru turistii dornici sa descopere peisaje parca desprinse din tablourile unor pictor celebri sau din ilustrate.


1. Cinque Terre, Italia

Regiunea Cinque Terre situata pe Riviera Italiana cuprinde 5 orasele pitoresti, "cocotate" pe coline abrupte. Departe de zumzetul specific marilor orase italiene, regiunea Cinque Terre este indragita de turisti pentru cladirile colorate in diverse nuante aprinse, care dau nastere unor peisaje deosebite.



Sursa foto: sun-surfer.com


2. St. Johns, Canada

Situat in provincia Newfoundland de pe coasta de est a Canadei, orasul St. Johns este recunoscut pentru cladirile sale colorate in nuante aprinse de rosu, portocaliu, verde, galben si albastru. Cum vremea in St. Johns este mai mereu rece, culorile mai indulcesc putin plimbarile lungi ale turistilor.



Sursa foto: thecoolist.com


3. Valparaiso, Chile

Daca vreodata vei vrea sa ajungi intr-un oras in care fiecare coltisor este pictat in culori aprinse, trebuie sa treci pe lista ta orasul Valparaiso din Chile. Supranumit "Bijuteria Pacificului", Valparaiso a inceput sa capete culoare in urma cu cateva decenii, cand locuitorii si-au pus la treaba creativitatea si au hotarat ca orasul lor merita sa fie mai vesel si sa emane energii pozitive.



Sursa foto: thecoolist.com


4. Favela Painting, Brazilia

Favela Painting din Rio de Janeiro este un cartier sarac, insa compenseaza prin bogatia de culori care a invadat stradutele inguste si mereu aglomerate. Dupa ce au vizitat cartierele sarace din Rio de Janeiro, doi artisti olandezi au hotarat sa colaboreze cu localnicii pentru a schimba fata cladirilor ponosite. Rezultatul muncii lor a devenit astazi un punct de atractie pe harta orasului Rio, iar turistii nu ezita sa paseasca in favele pentru a vedea cu ochii lor ce inseamna cu adevarat o explozie de culoare.



Sursa foto: ilovegraffiti.de


5. Jodhpur, India

Supranumit "Orasul albastru" gratie cladirilor vopsite in aceasta culoare, Jodhpur din India este un melanj complex de arhitectura veche, traditii pastrate cu sfintenie de localnici si peisaje care te imbie la relaxare.



Sursa foto: thecoolist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea