Vacante

#vancouver #melbourne #viena #australia #canada #orase #austria #toronto #calgary

Top 5 cele mai bune orase de locuit din lume in 2013

Daca te-ai intrebat vreodata care este orasul in care se traieste cel mai bine, afla ca acesta este foarte departe de noi, tocmai in Australia. Europa si Canada au si ele orase unde se traieste bine, conform raportului anual al Economist Intelligence Unit (EIU). Iata un top 5 al celor mai bune orase de locuit din lume in 2013.


1. Melbourne, Australia

Pentru al 3-lea an consecutiv, orasul Melbourne a reusit sa castige titlul de cel mai bun oras de locuit. Stabilitatea si siguranta, sistemul de sanatate publica, educatia, infrastructura, cultura si mediul inconjurator sunt criteriile pe care specialistii EIU le-au monitorizat pentru a stabili cat de bun este un oras pentru locuitorii sai.

Melbourne este al doilea cel mai mare oras din Australia si este capitala statului Victoria. Desi nu atrage atat de multi turisti precum Sydney, Melbourne ramane un oras in care mereu ai ceva nou de descoperit.



Sursa foto: valuationsvic.com.au


2. Viena, Austria

Locul 2 in topul celor mai bune orase de locuit din lume in 2013 este ocupat de capitala Austriei, Viena. Clasata si printre cele mai indragite destinatii de vacanta, Viena reuseste sa atraga turistii ca un magnet. Serviciile de calitate, dar si numeroasele obiective turistice impresionante sunt principalele atuuri ale Vienei.



Sursa foto: cuabroad.cua.edu


3. Vancouver, Canada

Vancouver s-a clasat pe locul 3 in topul celor mai bune orase de locuit din lume in 2013. Este cel mai mare oras din provincia British Columbia, iar faptul ca este inconjurat de munti si de oceanul Pacific il transforma intr-o destinatie de vis pentru foarte multi turisti.



Sursa foto: mrwallpaper.com


4. Toronto, Canada

Toronto este cel mai mare oras din Canada si este capitala provinciei Ontario. In clasamentul anual al celor mai bune orase de locuit, Toronto ocupa pozitia a 4-a, criteriul cel mai putin punctat fiind infrastructura. In rest, orasul pune la dispozitia locuitorilor unele dintre cele mai bune conditii de trai.



Sursa foto: torontopedia.ca


5. Calgary, Canada

Sa tot traiesti in Canada. Dupa Vancouver si Toronto, Calgary este cel de-al 3-lea oras canadian in care se traieste bine. In topul realizat de Economist Intelligence Unit, Calgary ocupa locul 5 in topul celor mai bune orase de locuit din lume in 2013.



Sursa foto: marcus-assalone.com

Sursa foto principala: starball.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea