Vacante

#illinois #turism #spania #atractii turistice #tuneluri neobisnuite #tunelul din oceanograf #tunel buturuga

Top 4 tuneluri neobisnuite care au devenit atractii turistice

Imaginatia si inventivitatea oamenilor nu au limite atunci cand vine vorba despre construirea tunelurilor care traverseaza orase, munti sau alte spatii. Bani sa fie, iar de restul se ocupa constructorii. In timp ce multe tuneluri nu se remarca prin nimic deosebit, altele au devenit adevarate atractii turistice, gratie designului lor neobisnuit.


1. Tunelul din zgarie-nori, Japonia

Daca ajungi in Japonia, mai exact in Osaka, nu ar trebui sa ratezi o calatorie prin tunelul din zgarie-nori. Oricat de neobisnuit ar parea acest tunel care ocupa etajele 5-7 din cladire, el nu afecteaza structura constructiei. In urma cu cativa ani, o companie de autostrazi a cazut de acord cu guvernul japonez sa construiasca un drum expres, iar singura modalitate de a realiza proiectul a fost sa creeze un tunel prin zgarie-nori.


2. Tunelul din buturuga, California

In Sequoia National Park din California (SUA), masinile trec printr-un tunel construit in trunchiul unui arbore cazut la pamant in urma cu cativa ani. La inceput, administratorii au vrut sa mute trunchiul, insa si-au dat seama ca daca realizeaza un tunel neobisnuit din el ar putea atrage mai multi turisti.


3. Tunelul din Oceanografic, Spania

Oceanograficul este cel mai mare acvariu public din Europa si este una dintre principalele atractii turistice din Valencia, Spania. Odata ajuns acolo, ai ocazia sa treci printr-un tunel denumit Tunelul Pestilor. Pe o distanta de 70 m ai ocazia sa vezi diverse specii de vietuitoare marine prin acvariul transparent dispus sub forma de arcada.




4. Tunelul contra zgomotelor, Illinois

Suparati ca trebuie sa suporte zilnic zgomotele asurzitoare si vibratiile puternice produse de trenul urban care trecea deasupra campusului, reprezentantii Institutului de Tehnologie din Illinois, SUA, au cerut autoritatilor sa vina cu o solutie pentru diminuarea intensitatii sunetelor.

Asa a luat nastere un tunel, construit din otel inoxidabil deasupra institutului. Neobisnuitul tunel atrage turisti de pretutindeni si a rezolvat problema zgomotului.



Sursa foto: myscienceacademy.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea