Vacante

#tortura #muzeul parazitilor #muzee infricosatoare # Muzeul Dupuytren # Muzeul Torturii Medievale

Top 4 muzee infricosatoare muzee din lume

Vizitarea unui muzeu iti ofera, de regula, sansa unei experiente culturale relaxante. Nu si cand vine vorba despre acele muzee care, in locul exponatelor create pentru a omagia esteticul, se mandresc cu exponate sinistre ce iti dau fiori reci pe sira spinarii. De Halloween, te invitam sa descoperi cateva dintre cele mai infricosatoare muzee din lume!

1. Muzeul Dupuytren, Paris, Franta

Cu siguranta unul dintre cele mai bizare muzee din lume este Dupuytren din capitala Frantei. Acesta adaposteste o colectie impresionanta (peste 6.000) de anomalii medicale - fetusi cu malformatii, scheleti, organe s.a.m.d. -, toate conservate in recipiente mari de sticla pentru a putea fi admirate in voie. Cele mai vechi dintre acestea dateaza din secolul al XVII-lea.

Muzeul Dupuytren si-a deschis portile in 1835 la initiativa unui reputat anatomist si chirurg al timpului, baronul Guillaume Dupuytren, care colectiona intocmai asemenea ciudatenii.


2. Muzeul Torturii Medievale, San Gimignano, Italia

Toti cei curiosi sa descopere de ce Evul Mediu este cunoscut si ca Evul Mediu Intunecat nu trebuie decat sa treaca pragul Muzeului Torturii Medievale din orasul italian San Gimignano.

Situat in donjonul Turnului Diavolului datand din secolul al XIII-lea, muzeul include ghilotine si alte dispozitive medievale de tortura, intre care si macabra "Fecioara din Nurnberg", un dispozitiv sub forma de sicriu al carei capac este captusit pe interior cu o multitudine de tepuse ascutite.

3. Muzeul Parazitilor, Meguro, Japonia

Un alt muzeu care baga spaima in vizitatorii sai este Muzeul Parazitilor din localitatea Meguro, Japonia. Singurul de acest fel la nivel mondial, muzeul deschis in anul 1953 gazduieste peste 45.000 de exponate, toate paraziti de diverse tipuri.

Unul dintre cele mai infricosatoare dintre acestea este o tenie de 8,8 m, extrasa din corpul unui om.


4. Catacombele Capucinilor, Palermo, Italia

Un spatiu cu adevarat sinistru este cel al Catacombelor Capucinilor, aflate dedesubtul cimitirului unei manastiri datand din secolul al XVI-lea. Catacombele includ peste 8.000 de trupuri mumificate din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, aliniate de-a lungul peretilor.

Exponatele sunt imbracate in straie specifice vremurilor si rangului detinut in timpul vietii si impartite, de asemenea, conform regulilor timpului, barbatii fiind separati de femei si copii.


Sursa foto: flickr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea