Vacante

#lifturi #lifturi record #AquaDom #lift Taipei #liftul Bailong

Top 4 cele mai interesante lifturi din lume

Lifturile nu reprezinta doar o modalitate comoda de a evita urcatul si coboratul scarilor, ci si posibilitatea oferita unor oameni creativi de a-si pune ideile spectaculoase in practica. Iata, asadar, o colectie de lifturi cu aspect inedit din lumea intreaga!

1. Liftul de sticla din AquaDom, Berlin

AquaDom este un urias acvariu de sticla, cu o inaltime de nu mai putin de 25 m, in interiorul caruia se afla un lift, la randul sau transparent. Situat in incinta hotelului Radisson SAS, AquaDom contine 900.000 litri de apa si mai bine de 2.600 de pesti din 56 specii diferite. O plimbare cu liftul de la un capat la altul al AquaDom este, in mod cert, o experienta incredibila!


2. Cele mai rapide lifturi din lume, Taipei

Cele mai rapide lifturi din lume au fost construite in interiorul cladirii Taipei 101, a carei inaltime este de nici mai mult, nici mai putin de 508 m. Cladirea cu 101 etaje include 67 de lifturi, insa doar doua dintre ele au devenit cele mai rapide din lume.

Acestea tasnesc inspre ceruri cu o viteza de aproximativ 17 m/s, cu circa 4 m/s mai repede decat detinatorul recordului anterior de viteza, liftul din Yokohama Landmark Tower.

3. Liftul Bailong, China

Unul dintre cele mai controversate lifturi din lume isi plimba pasagerii de la baza pana in varful unei stanci enorme in Zhangjiajie, China. S-ar parea ca Bailong este unul dintre cele mai inalte si mai grele lifturi din lume si a stabilit deja nu mai putin de trei recorduri mondiale: cel mai inalt lift in totalitate aflat la exterior, cel mai inalt lift cu panorama si cel mai rapid lift care poate adaposti cel mai mare numar de pasageri.

4. Baia deasupra putului unui lift

Fara a fi un lift propriu-zis, aceasta baie merita inclusa in top datorita ineditului sau: a fost construita deasupra unui put dezafectat al unui lift si este prevazuta cu podea din sticla complet transparenta! Baia cu priveliste infricosatoare se afla la ultimul etaj al unei cladiri din Guadalajara, Mexic, si a fost gandita de catre designerul Hernandez Silva.



Sursa foto: aviratgroup.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea