Vacante

#oferte Paste Romania/strainatate # oferte paste #traditii paste #bucovina #maramures #paste

Top 3 destinatii preferate de romani pentru vacanta de Paste

Bucovina si Maramuresul sunt destinatiile interne preferate de romani pentru vacanta de Paste si 1 Mai, dupa cum o arata cererile de oferta pe care le primesc agentiile de turism. Nici vacantele in strainatate nu sunt ignorate in aceasta perioada, mai ales ca, inainte cu o luna de Paste, pachetele au reduceri de pana la 70% prin Early Booking

1. Maramures

Datorita obiceiurilor si traditiilor care se pastreaza cu sfintenie din generatie in generatie, Maramuresul este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru Paste. Asa ca, daca ti-ai dorit sa ajungi la Cimitirul Vesel ori la Cascada Cailor, acum este momentul sa alegi o vacanta in zona Tarii Oasului! Cu ajutorul ofertelor Early Booking, nici nu va fi cazul sa faci eforturi financiare deosebite pentru o vacanta memorabila! De exemplu, cazarea la o pensiune de 3 margarete in Maramures costa doar 150 lei de persoana, cu masa festiva inclusa.

2. Bucovina

O alta destinatie atractiva si la mare cautare pentru vacanta de Paste este Tinutul Bucovinei. Si aici se pastreaza traditiile specifice sarbatorii Invierii Domnului.

La majoritatea pensiunilor din Bucovina, poti deprinde arta incondeierii oualor si poti lua parte la obiceiuri traditionale.

In plus, manastirile din Bucovina sunt un refugiu ideal pentru persoanele care isi doresc sa se reculeaga si sa se bucure de frumusetea acestor lacasuri sfinte. 

Daca alegi sa-ti petreci Pastele in Bucovina, pentru 3 nopti de cazare la o pensiune de 3 margarete platesti aproximativ 600 de lei de persoana, iar pachetul include demipensiune si masa traditionala de Paste.

3. Grecia si Bulgaria

In cazul in care iti doresti sa afli ce alte traditii sunt respectate de Paste, poti alege o vacanta in Grecia si Bulgaria! De exemplu, in Bulgaria, ciocnitul oualor are si o alta semnificatie fata de cea pe care o stim cu totii! In aceasta tara, ciocnitul de oua intre rude sau prieteni simbolizeaza spargerea ghinionului. De asemenea, bulgarii obisnuiesc sa ciocneasca oua si de peretele bisericii.

In insulele grecesti se confectioneaza o papusa, Kyra-Saracosti, cu sapte picioare, atatea cate saptamani sunt pana la Paste, fara gura, ca sa nu manance (fiind in timpul postului) si sa nu-i barfeasca pe ceilalti, fara nas - ca sa nu miroasa mancarurile, cu urechi - ca sa auda - si cu mainile impreunate pe piept pentru a se ruga. In fiecare vineri, pana in Vinerea Mare, grecii obisnuiesc sa rupa cate un picior al papusii cand merg la biserica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea