Vacante

#australia #vietnam #venezuela #vacanta #excursie #destinatie #destinatii #ieftin

Top 3 destinatii ieftine, sigure si speciale

Criza economica a adus schimbari si in preferintele turistilor, la capitolul destinatii. Daca la inceputul anului printre destinatiile de top pentru 2009 un loc fruntas era ocupat de Australia, la sfarsitul anului alaturi de aceasta tara, in topul destinatiilor ieftine si sigure se afla si Vietnamul si Venezuela.

Aceste trei state au fost catalogate de turistii straini a fi mai ieftine si mai sigure decat Marea Britanie sau Franta, acolo unde vacantele sunt si scumpe si nu neaparat de calitate foarte buna.
1. Australia
Aceasta tara-insula indepartata poate fi o foarte buna idee de destinatie de vacanta, chiar si pe timpul iernii romanesti, pentru ca acolo vara tine din decembrie si pana in februarie.

Desi multi aleg Statele Unite pentru o vacanta indepartata, ar trebui sa stiti ca Australia merita efortul: are de toate pentru toti – zone foarte calde si umede in timpul verii(Insula Tasmania ), zone cu zapada in timpul iernii (Insula Tasmania si Varful Koscinsko), zone cu viata marina salbatica (Queensland, locul unde se afla cea mai mare bariera de corali din lume), dar si zone cu cladiri frumoase si viata culturala foarte activa, un astfel de exemplu fiind Sydney-ul.

Pe de alta parte, daca ajungeti in Australia nu trebuie sa ratati obiectivele aflate pe lista patrimoniului mondial UNESCO: Marele Recif de Corali; Parcul National Kakadu; Zona lacustra Willandra; Parcurile naturale din Tasmania de vest; Opera din Sydney; Cladirea regala de expozitii si gradinile Carlton; Parcul National Shark Bay din vestul Australiei; Situl fosilifer cu mamifere de la Riversleigh / Naracoorte; Insulele vulcanice subantarctice Heard si McDonald etc..
2. Venezuela
Desi toata lumea stie aceasta tara datorita conducatorului sau, Hugo Chavez, care isi manifesta in mod repetat parerile anti-americane, Venezuela este o destinatie interesanta pentru turistii din intreaga lume.

Acest stat detine varfurile andine, cea mai intinsa zona de coasta din zona Caraibilor, insule linistite cu ape foarte curate, zone mlastinoase si cu ape in care traiesc caimani, pesti piranha sau serpi anaconda , savana si mai ales Amazonul, puncte care ofera un punct in plus pe lista locurilor de vizitat de catre turisti. Nu ar trebui uitata nici cascada Angel Falls, cu o inaltime de 979 de metri, Parcul National Canaima, dar si capitala Caracas, loc care gazduieste festivaluri traditionale atractive, dar si cluburi unde se danseaza salsa.

Exista cateva locuri pe care ar trebui sa le vedeti, daca ajungeti in Venezuela: Coro (un oras de coasta cu o arhitectura impresionanta), Parcul National Henri Pittier (acolo unde pasionatii de plimbari in natura pot vedea specii rare de pasari, dar si plaje care te lasa fara aer), Roraima (un munte cu varful plat care a dat nastere multor povesti si legende), Insula Margarita(insula cunoscuta la nivel mondial, unde se afla foarte multe hoteluri si complexe turistice si de cumparaturi de lux), Parcul National Mochima (un parc cu insule si golfuri adanci, cu nisipuri albe si recifuri de corali), Delta fluviului Orinoco (loc populat de pasari rare si comunitati de indigeni).
3. Vietnam
O tara care desi a fost eroina unui razboi sangeros, are un turism in crestere. Acest loc plin de istorie ofera nu doar povesti, ci si mancare ieftina. Capitala Ho Chi Minh City este cea mai agitata locatie a tarii, in care pot fi vizitate multe locuri istorice si muzee.

In Vietnam se intalnesc infuente chinezesti si indiene, insa tara poarta urmele si strainilor care au trecut pe aici, in majoritate prin prisma razboaielor (sovietici, chinezi, americani, europeni). Influentele se simt si in bucatarie, in sport, dar si in hainele purtate de vietnamezi.

Cei care viziteaza Vietnamul nu pot rata obiective precum capitala Ho Chi Minh City, dar si Lang Co Beach, Sapa (un loc unde pasionatii de sporturi extreme pot incerca aceste activitati in aer liber, in zona muntoasa), precum si orasele considerate obiective UNESCO, Halong Bay si Hue (loc care gazduieste palatul imperial al Dinastiei Nguyen).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea