Vacante

#city break primavara #esky #city-break #vacanta

Top 3 destinatii city break de primavara 2018

Primavara este unul dintre anotimpurile perfecte pentru o vacanta scurta, dar necesara, daca tinem cont ca intre concediul de Sarbatori si cel de vara e o distanta destul de mare. Iar avantajele plecatului intr-o calatorie primavara sunt multe si pornesc de la vreme, care e foarte placuta, mergand pana la preturi, mult mai mici decat in sezon. In plus, in aceasta perioada, chiar si cele mai vizitate locuri sunt mult mai libere.

 

Asadar, un city break e cea mai potrivita alegere in acest sens. Chiar si aceste calatorii scurte trebuie aelese in cunostinta de cauza, daca tinem cont de faptul ca una e primavara din Portugalia, unde temperaturile ajung in martie chiar si a 20 de grade, si una e Rusia, unde chiar si in aprilie, temperaturile nu trec prea des de 10 grade Celsius.

Venetia, Italia

Bella Italia! Orasele ei cu aer medieval ori cele aflate pe coasta, in fata carora se deschide larg marea sau metropolele care imbina armonios arhitectura veche de secole cu cea moderna. Sunt ideal de vizitat in aceasta perioada mai degraba decat vara, cand temperaturile ridicate, dublate de umiditatea crescuta se transforma intr-o caldura greu de suportat.

Unde poti merge in Italia in aceasta perioada? Oriunde! Alege Venetia, daca te nimeresti in martie, cand are loc Carnavalul. Ai ocazia sa te bucuri de o atmosfera de spectacol live. Poti alege si Roma, in cazul in care n-ai apucat sa o vizitezi pana acum. E fascinanta, iar garantat ca trei zile cat ar dura un city break la Roma nu te vei plictisi o clipa. Zborul porneste de la 20 de euro de persoana. Torino imbina, de asemenea, stilul baroc cu arhitectura art nuveau si cea industriala. Orasul-casa pentru Nutella, Fiat si pentru cinematografia italiana are o multime de oferit.

Lisabona, Portugalia

Viziteaza Lisabona pentru farmecul sau simplu si pentru magia pe care o ofera amplasarea sa la Oceanul Atlantic. Orasul e mereu scaldat in soare, astfel ca primavara e vreme extrem de placuta in zona. Calatoria cu tramvaiele vechi din lemn sau cu funicularele care serpuiesc inca dealurile abrupte nu trebuie ratate.

Si chiar daca n-ai mai incercat pana acum surf-ul, Lisabona este o buna locatie in acest sens. Instructorii vin si te iau direct de la hotel, cu placa cu tot. Fa rezervare pe eSky.ro si cu 100 de euro ti-ai achizitionat biletul de avion pana in capitala Portugaliei.

Budapesta, Ungaria

Una dintre cele mai la indemana destinatii de city break pentru romani este Budapesta. Orasul aflat pe Dunare se afla la doar 250 de kilometri fata de granita, asadar e simplu de ajuns chiar si cu masina. Poti opta insa pentru curse aeriene, majoritatea aeroporturilor din tara operand zboruri spre capitala Ungariei. Ce poti vedea aici? Ei bine, stradutele serpuite care isi croiesc cale printre cladirile in stil baroc, neoclasic si art-deco te vor fascina pur si simplu. Palatul Regal, care a fost reabilitat recent e foarte interesant. De asemenea, privelistea nocturna a orasului oferita de podurile peste Dunare nu trebuie ratata. Parcul Zoologic din Budapesta este si el foarte interesant.

Pentru a scapa de orice fel de bataie de cap, fa rezervare online din timp atat pentru calatoria cu avionul, cat si pentru cazare.

Planificarea calatoriei se face de acum mult mai simplu cu ajutorul eSky.ro, un portal conceput tocmai pentru a simplifica atat alegerea destinatiei, cat si a spatiului de cazare. In plus, site-ul iti ofera ocazia sa alegi pachete de vacanta adaptate bugetului de care dispui.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea