Vacante

# destinatii turistice #destinatii turistice bizare #templul sobolanilor #insula papusilor #bai in taitei

Top 3 atractii turistice bizare

Atractiile turistice nu se rezuma doar la cladiri impozante, piete spatioase, strazi de shopping sau monumente. Pentru cei care isi doresc sa faca ceva cu totul neobisnuit in vacanta si vor sa aiba parte de experiente de neuitat, exista atractiile turistice bizare si grotesti.


1. Templul sobolanilor, India

Probabil stii ca vaca este un animal sacru in India, dar stiai ca in aceasta tara exista o pasiune si pentru sobolani? Pentru multa lume, aceste rozatoare sunt dezgustatoare si periculoase, insa pentru indieni sunt animale sacre. Nu in toata tara, ci in Templul Karni Mata, situat undeva in nordul tarii.

Templul a fost construit in secolul XX pentru o frumoasa zeita, care a murit si s-a reincarnat in sobolan. In prezent, in Templul Karni Mata traiesc in jur de 20.000 de sobolani, iar anual zeci de mii de turisti ii trec pragul, ignorand sfatul medicilor de a nu vizita acest obiectiv turistic bizar.



Sursa foto: alexmillerclaireharris.wordpress.com


2. Insula papusilor, Mexic

Pentru iubitorii de turism negru, Insula papusilor din Mexic este o destinatie de top. Totul a inceput cu multi ani in urma, cand un barbat care a decis sa se retraga in pustietate, Julian Santa Barrera, a gasit papusa unei fetite inecate intr-un canal de la marginea insulei. Pentru a o ajuta pe copila sa se odihneasca in pace, barbatul a spanzurat papusa de creanga unui copac, dar nu s-a oprit aici.

A inceput sa colecteze papusi vechi si stricate, pe care le-a spanzurat de copacii de pe insula. Multa lume a inceput sa-i doneze papusi pentru a le agata in copaci, iar astazi insula a devenit o atractie turistica bizara si grotesca, dar foarte populara.



Sursa foto: taringa.net


3. Baile in taietei, Japonia


Marketingul contribuie din plin la promovarea atractiilor turistice bizare, astfel ca in ziua de azi multa lume profita de lucrurile neobisnuite pentru a face bani si a atrage turistii dornici de inedit. In Japonia, exista baile in taietei, despre care se spun ca amana imbatranirea pielii si pot trata anumite afectiuni, cum ar fi acneea.

Turistii dispusi sa plateasca pentru acest rasfat intra in bazine mari, ca cele de jacuzzi, si isi relaxeaza corpul intr-o apa calduta in care plutesc taietei japonezi.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea