Vacante

#poduri #cele mai lungi poduri #poduri lungi #top poduri in lume #lungime poduri

Top 10 cele mai lungi poduri din lume

Cele mai lungi poduri din lume au farmecul lor pentru amatorii de calatorii indragostiti de peisaje panoramice.

Cateva decenii, o batalie acerba a fost dusa intre China si Statele Unite ale Americii pentru obtinerea locului I in aceasta categorie. Resurse materiale importante au fost puse in joc de catre cele doua state nu doar de dragul orgoliului, ci si pentru a oferi alternative rutiere care sa scurteze timpul destinat calatoriilor intre regiuni separate de diverse intinderi de apa sau canioane infricosatoare.

Din eforturile depuse de constructori si proiectanti deopotriva au iesit insa adevarate bijuterii arhitectonice, care starnesc admiratia turistilor de pretutindeni.

Portughezii, singurii europeni din top

Inginerii din Portugalia au reusit sa inscrie constructia de peste raul Tagus din apropiera Lisabonei in Top 10 pe ultimul loc. Podul Vasco da Gama, inaugurat in 1998, are o lungime totala de 17,2 km si face legatura intre orasele Sacavem si Montijo.

Noua pozitii, camp de lupta intre China si SUA

De la locul 9 in sus, clasamentul este un adevarat camp de lupta intre China si Statele Unite. Penultima pozitie din clasament este ocupata de Podul Jintang, construit in insula Zhoushan. Jintang Brige este, de altfel si cel mai mare pod transoceanic din lume, legand insula de continentul asiatic. Lungimea totala a podului este de peste 26 km.

Americanii recupereaza din "handicap" cu doua poduri inscrise pe pozitiile 8 si 7 din clasament: Podul - Tunel Chesapeake Bay, respectiv Atchafalaya Swamp Expressway - Louisiana. Cele doua constructii au lungimi de 28,3 si 29 km. China isi adauga in palmares urmatoarele trei pozitii din top: podul Donghai- 32,5 km (6); podul Runyang- 32,9 km (5) si podul Hangzhou- 33,2 km (4).

Podium impartit

Deschis deasupra lacului cu acelasi nume, podul Manchac din Louisiana ocupa locul al treilea in clasament, cu o lungime de 34 km. Pozitia secunda revine tot Statelor Unite pentru podul Lake Pontchartrain, cu lungime de aproximativ 40 km.

Acesta a detinut primul loc in clasament pana in 2010, cand oficialii chinezi din provincia Shandong au deschis circulatiei podul Qingdao Haiwan, cu o lungime de aproximativ 42 de kilometri. Acesta a fost construit in doar patru ani, iar in 2012 a fost inregistrat in Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai lung pod din lume.

Sursa foto: paradiseintheworld.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea