Vacante

#salina #sare #terapie

Terapie cu saruri la Grota Salina din Brasov

Sare din Marea Moarta si cristale de sare din Himalaya sunt doar cateva dintre atractiile Grotei Saline din Brasov. Pe langa terapia cu sare, la aceasta salina artificiala vei beneficia si de terapia prin culoare. Vei reusi astfel sa scapi de boli respiratorii precum astmul sau bronsitele.

Grota Salina din Brasov este o incapere ai carei pereti sunt placati cu placi din cristale de sare si bolovani de sare. Acestea sunt combinate cu o tehnologie moderna de sunet si iluminat. Au rolul de a crea un climat favorabil relaxarii corpului uman, a sistemului nervos si implicit a intaririi sistemului imunitar.

 

Grota salina, tratament natural pentru protejarea sanatatii

 

Cantitatea considerabila de sare de mare si cristale de sare, incalzirea acestora prin iluminare cat si controlarea climatului din interiorul acestei camere, culorile naturale ale sistemului de iluminat, designul ce imita o "grota", scaunele ergonomice  si muzica special aleasa ajuta la relaxarea corpului si a sistemului nervos. De asemenea, creeaza un climat bogat in minerale si microelemente specific microclimatului ultraseptic.

Un climat bogat in minerale ajuta la prevenirea si la tratarea pe cale naturala a unor afectiuni precum astm bronsic, bronsita, inflamatii cronice ale cailor respiratorii, sinuzite cronice, insuficienta respiratorie, alergii la praf, alergii epidermice, diferite boli ale sistemului cardiovascular sau imunodepresii. Grota salina poate fi astfel un tratament natural pentru protejarea sanatatii si prevenirea diferitelor boli.

La construirea grotei saline sau folosite in total 7 tone de sare, aduse special din muntii Himalaya. Grota mai contine sare si din cea mai mare mina a europei, mina din Wieliczka, Polonia, si din Marea Moarta. Acestea creeaza un climat bogat in minerale si foarte benefic corpului uman.

 

Sare miraculoasa din Marea Moarta

 

Sarea din Marea Moarta este una din cele mai sanatoase saruri de pe planeta si are efecte miraculoase. Marea Moarta are o concentratie de 33% sare si minerale. Compozitia minerala a sarii din Marea Moarta imbunatateste metabolismul celular si contribuie la refacerea si regenerarea lui. Sarea din Marea Moarta functioneaza de asemenea ca un dezinfectant si ajuta la indepartarea substantelor daunatoare din piele.

Studiile efectuate de cercetatori americani, au demonstrat ca mineralele gasite in Marea Moarta ofera organismului si pielii importante beneficii. Astfel, aceasta sare ajuta la stabilirea echilibrului si mentinerea nivelului apei si a hidratarii, ajuta la vindecarea tesuturilor pielii si protejeaza impotriva poluantilor externi. De asemenea, sarea din Marea Moarta ajuta la combaterea toxinelor interne si induce o stare de relaxare si calmare.

Multe alergii ale pielii pot fi tratate folosind mineralele de la Marea Moarta. Printre problemele medicale care pot fi vindecate cu ajutorul acestor minerale se regasesc psoriazisul, eczemele si eruptiile purulente. Tratamentul cu produse de la Marea Moarta ofera si o imbunatatire a aspectului exterior si a elasticitatii pielii.

 

De ce sunt benefice sarurile?

 

Componentele principale ale sarurilor din Marea Moarta sunt magneziul, potasiul, clorura de calciu si bromura. Magneziul este important pentru combaterea stresului si retentia de fluide, incetinirea imbatranirii si calmarea sistemului nervos. Calciul este eficient pentru prevenirea retentiei apei, imbunatatirea circulatiei si intarirea oaselor si a unghiilor.

Potasiul energizeaza organismul, ajuta la echilibrarea hidratarii pielii si este un mineral crucial pentru revenirea in urma exerciilor fizice intense. Bromura actioneaza pentru a detensiona muschii. Sodiul este important pentru echilibrul fluidelor limfatice si implicit pentru sistemul imunitar.

 

Cristalele de sare din Himalaya sunt benefice organismului

 

Cristalele de sare din Himalaya s-au format in urma cu 250 milioane de ani. Cristalul de sare Himalaya cuprinde 84 de minerale, care se gasesc in aceeasi componenta in sangele uman, in lacrima si in lichidul amiotic. Efectul curativ al cristalelor de sare este recunoscut si de medicina de astazi. Aceste saruri au capacitatea de a elimina ioni negativi.

 

Terapia prin culoare la Grota Salina

 

Terapia prin culoare are o influenta majora asupra starii de spirit. Culorile calde, precum galben, portocaliu, rosu, roz, au un efect de stimulare si energizare. Culorile reci, precum albastru, violet si verde,  au un efect calmant, diminuand stresul. Sunetele naturii, special inregistrate, care acompaniaza o sedinta din grota salina contribuie la starea generala de bine.

 

Ce boli putem trata la Grota Salina

 

La Grota Salina se pot trata boli precum astm bronsic, infectii respiratorii, bronsita, rinita, sinuzita, amigdalita, insuficienta respiratorie, alergii, nevroze sau stari de oboseala si stres.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea