Vacante

# deserturi egipt #cacanta egipt #egipt

Te pregatesti sa pleci intr-o excursie in Egipt? Rasfata-ti papilele gustative cu aceste deserturi!

Placerea de a pleca in vacanta nu are termen de comparatie. Nimic nu poate inlocui bucuria de a explora locuri noi si de a te relaxa in adevaratul sens al cuvantului.

 

Ai rezervat o excursie Egipt, destinatia turistica a momentului? Atunci cu siguranta esti nerabdatoare sa ajungi acolo si sa uiti de orice grija. Iar pentru ca atunci cand pasesti intr-o tara noua, iti doresti sa testezi cat poti de mult bucataria locala, in acest articol am decis sa iti prezentam cele mai delicioase deserturi din Egipt. Multe dintre acestea sunt un adevarat mix cultural, pe care ar trebui sa il descoperi si tu in urmatoarea ta vacanta!

Iata ce deserturi sa incerci in timpul unei excursii in Egipt!

1. Basbousa

Acest desert are origini otomane si poate fi gasit in mai multe tari sub denumiri diferite. In Egipt se numeste “basbousa”, dar in Grecia si Turcia poarta numele de “ravani”. Basbousa se bazeaza pe grau, motiv pentru care este cunoscut si ca “prajitura de grau”, la care se adauga sirop dulce, migdale si crema proaspata. Desertul poate fi consumat cu un topping de iaurt sau poate fi combinat cu un espresso sau cu un ceai de menta.

2. Kunafa

Atunci cand pleci intr-o excursie in Egipt, trebuie sa incerci si Kunafa, un desert extrem de popular cu o umplutura de tip crema. El poate fi regasit intr-o varietate de arome (mango, cheesecake, ciocolata etc.), fiind o prajitura care se adapteaza oricarei preferinte.

3. Zalabya

In Egipt, vei putea gusta si Zalabya, un desert delicios si usor de preparat. Reteta consta in prajirea unor bile facute din aluat si inmuierea lor in sirop, miere, ciocolata cu lapte sau ciocolata alba. Este un preparat care va fi gatit pe loc si pe care il poti personaliza cu toppingul care iti place cel mai mult!

4. Um Ali (Om Ali)

Traducerea desertului Um Ali este “mama lui Ali”, aceasta fiind prima sotie a sultanului Ezz El Din Aybek. Um Ali este, de fapt o budinca din paine egipteana, amestecata cu lapte, zahar si nuca de cocos, fructe uscate sau nuci. Acest amestec este pus in cuptor, iar dupa ce se coace iti va rasfata papilele gustative cu aroma sa inedita. Incearca-l atunci cand alegi o excursie Egipt si cel mai probabil iti vei dori sa te bucuri de el pe toata perioada vacantei!

5. Balah El Sham

Este un desert insiropat, crocant in exterior si moale in interior, pe care il poti combina cu iaurt sau cafea, daca vrei sa mai reduci din intensitatea zaharului. Bucatile de aluat sunt crestate si bagate in sirop, iar apoi sunt prajite si, uneori, acoperite de fistic. Balah El Sham este un desert cu un aspect si un miros irezistibil, vandut intens mai ales in timpul Ramadanului.

6. Qatayef

Daca iti plac clatitele, in timpul excursiei in Egipt, nu uita sa incerci si Qatayef. Se aseamana cu clatitele obisnuite, dar este mai dulce si poate fi umplut cu branza dulce de vaci sau nuci amestecate cu zahar si scortisoara. Qatayef este un desert la mare cautare, in special in timpul Ramadanului, si te va cuceri garantat cu gustul sau inedit!

Ti-am facut pofta? Incearca aceste delicatese atunci cand pleci intr-o excursie Egipt si descopera-le aromele delicioase!

Sursa foto: komsitravel.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea