Vacante

Spania, destinatie speciala pentru Paste

Daca iti doresti o vacanta de Paste in care sa te reculegi, sau pur si simplu ai nevoie de relaxare, gasesti in Spania destule locuri potrivite pentru aceasta sarbatoare .

In Spania, Pastele este sarbatorit cu procesiuni si “fiestas”, in alaiuri invesmantate in robe si purtand pe umeri statuete religioase.

Paste in Barcelona

Barcelona este o destinatie cautata pentru Paste, astfel incat este bine sa-ti rezervi un loc din timp. Cea mai mare atractie a Barcelonei, catedrala Sagrada Familia , este deschisa publicului intre 9.00 si 20.00. Accesul te costa 7-8 euro.

Montserrat, loc vechi de pelerinaj

Turistii pot vizita Muzeul Frederic Mares, unde se afla crucifixe si sculpturi religioase din toate colturile Europei. Unele dateaza din Evul Mediu. Se pot face pelerinaje la Manastirea Montserrat. Muntele Montserrat a devenit centru de pelerinaj cu mii de ani in urma. Istoria templelor catolice incepe in secolul al IX-lea, cand trupele catolice au cucerit pamanturile sarazinilor. In Muzeul Montserrat se gasesc obiecte ale unor Civilizatii antice (Egipt, Cipru, Tara Sfanta), obiecte liturgice (Berruguete, El Greco, Caravaggio), precum si arta moderna.

Semana Santa in Sevilla

Saptamana Sfanta in Spania este cunoscuta sub numele de Semana Santa. In aceasta perioada au loc numeroase procesiuni, peste 50, care comemoreaza traditiile catolice din preajma mortii lui Iisus Christos. Sunt purtate pe umeri diverse statuete ale Feciorei Maria si ale lui Iisus, in scene diferite, cronologice, pana in clipa mortii pe cruce. Mii de oameni umplu orasul in aceasta perioada, aducandu-si omagiul.

Oferte de Paste in Spania

O vacanta de 9 zile te costa 685 euro + 270 lei de persoana. Pachetul include transport cu avionul, cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 si 4 stele. Circuitul contine calatorii in Madrid, Toledo, Cordoba, Sevilla, Malaga, Granada, Torremolinos. Se poate opta pentru o cina cu spectacol flamenco.

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea