Vacante

#genti de calatorie #calatorie # sfaturi de vacanta

Situatii neprevazute in vacanta: cum le faci fata cu brio

Vacantele in afara tarii se pot desfasura fara incidente, insa intotdeauna este bine sa-ti iei masuri de precautie, in cazul in care te confrunti cu situatii neprevazute. Alex Puig este specialist la o companie de renume, care se ocupa cu acordarea de sfaturi turistilor aflati in impas. El te invata ce ai de facut in cazul in care vacanta ta este tulburata de situatii neprevazute.


1. Poarta intotdeauna cu tine un portofel gol

Hotii de buzunare sunt peste tot, indiferent daca mergi la Roma sau in Bali. Prin urmare, trebuie sa fii foarte atent unde iti tii bunurile, in special banii. Ascunde bine portofelul in geanta pe care o porti si tine un al doilea portofel gol mai la vedere, dar nu ostentativ. In cazul in care cineva ar incerca sa iti fure portofelul in aglomeratie, nu s-ar alege cu nimic.


2. Scaneaza-ti pasaportul si cardul de identitate

Mai bine sa fii precaut, decat sa regreti mai tarziu ca nu ai fost, considera Alex Puig. Acesta sustine ca este bine ca inainte de o vacanta in strainatate sa-ti scanezi pasaportul si cardul de identitate si sa stochezi documentele pe un suport usor de accesat, cum ar fi Google Drive. In acest fel, daca iti pierzi pasaportul sau iti este furat, te poti folosi de aceste copii pana cand primesti ajutor din partea autoritatilor.


3. Evita protestele

Proteste sunt peste tot, spune Alex Puig, insa acest lucru nu ar trebui sa te impiedice sa calatoresti. Insa, pentru a face fata cu brio situatiilor neprevazute, cel mai bine ar fi sa eviti zonele unde se desfasoara proteste. Nu incerca sa faci fotografii, pentru ca poti atrage atentia protestatarilor. Daca ai treaba exact in zona cu protestul, cel mai bine ar fi sa revii mai tarziu sau in alta zi, dupa ce spiritele se calmeaza.

De asemenea, este bine sa stii numarul de telefon de la consulatul si ambasada Romaniei in tara respectiva, pentru a putea cere ajutor in cazul in care ai parte de un incident.


4. Asigura-te ca ai bani cash la tine

In ziua de azi, tot mai multe persoane folosesc cardul pentru a face plati, inclusiv in vacanta, dar se poate intampla ca, exact atunci cand te astepti mai putin, sa nu functioneze. Pentru a evita situatia stanjenitoare in care cardul iti este refuzat in magazine sau la restaurant, fii sigur ca ai si bani cash la tine sau ca mai ai un card alimentat si valabil pentru plati in afara tarii.

Sursa foto: nationalgeographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea