Vacante

#vacanta #turism #last minute

Sfaturi pentru planificarea unei vacante last-minute

N-ai apucat inca sa pleci in concediu si te tenteaza optiunea unei vacanta last-minute? Preturile sunt mai bune, vremea nu mai este una  cu temperaturi extreme iar statiunile nu mai sunt la fel de aglomerate. Iata cateva sfaturi despre cum sa-ti planifici o vacanta last-minute.
 

1 Flexibilitatea, un aspect important
 

Atunci cand iti doresti o vacanta last-minute, trebuie sa fii flexibil in ce priveste perioada plecarii, mai ales daca iti doresti sa gasesti cel mai bun pret. Daca perioada in care vrei sa pleci este una fixa, atunci va trebui sa accepti faptul ca pretul nu va fi chiar cel mai mic. Nu uita ca ar fi indicat ca zilele de plecare si de intoarcere sa fie in timpul saptamanii, mai ales in cazul transportului cu avionul, pentru ca atunci preturile sunt mai mici.
 

2 Locatii mai mici pentru plecare si sosire
 

Daca vrei sa beneficiezi de preturi mai mici pentru un last-minute, ar fi bine sa tii cont si de plecarea dintr-un aeroport mai mic sau sa folosesti autocarul pentru deplasare. Aceste aspecte influenteaza preturile pachetelor turistice.
 

3 Fii atent si activ pe partea de oferte de online
 

Foarte multe dintre last-minute-uri apar pe Internet, pe paginile agentiilor de turism. Daca ai gasit una care sa-ti convina, nu sta prea mult pe ganduri, fa imediat rezervarile. Daca nu te grabesti, peste cateva ore s-ar putea sa n-o mai gasesti la acelasi pret.
 

4 Compara preturile
 

In cazul in care nu vrei sa-ti cumperi un pachet oferit de o agentie de turism , stabileste-ti vacanta in functie de preturi. Compara preturile biletelor de avion si cele practicate de hotelurile din locatia unde vrei sa mergi si alege ofertele potrivite pentru tine. Stabileste-ti detaliile de vacanta bazandu-te si pe sfaturile legate de planificarea vacantei de unul singur.
 

5 Inscrie-te la newsletter-urile agentiilor de turism si ale companiilor aeriene
 

Pentru ca mijloacele electronice au devenit foarte utilizate si de catre prestatorii de servicii turistice, acestea pot fi folosite pentru a afla informatii despre ofertele last-minute. Agentiile de turism si companiile aeriene trimit newsletter-e periodice cu ofertele pe care le au, astfel ca daca te vei abona la acestea, vei avea usor acces la ofertele acestora.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea