Vacante

#turism #vacanta copii #sfaturi vacanta #sfaturi vacanta copii

Sfaturi pentru o vacanta reusita alaturi de copii

Planifici o vacanta alaturi de toata familia, insa ai emotii pentu ca este prima oara cand mergeti in aceasta formula? Oricat de bine te-ai gandi la toate detaliile, nu te poti astepta la o vacanta perfecta - atunci cand ai copiii cu tine, cel mai probabil vor exista discutii si vor interveni discutii. Exista insa totusi cateva sfaturi pe care, daca le vei urma, vacanta voastra va fi mult mai frumoasa si reusita.

Unde sa mergeti

Nu stabili singur destinatia de vacanta. Sfatuieste-te cu toata familia si spune-le ca lista de sugestii este deschisa, insa ia in calcul posibilele alergii ale copiilor, eventualele probleme care pot sa apara (rau de masina, de avion etc.). Ia in calcul toate aceste lucruri atunci cand alegi destinatia de vacanta pentru familie.

Avand in vedere ca este prima oara cand plecati in aceasta formula, se recomanda sa optati pentru o destinatie mai apropiata, de la care va puteti intoarce rapid acasa in cazul in care apar situatii neprevazute.

Ce sa faceti

In functie de varsta copilului, trebuie sa planifici o serie de activitati. Daca este destul de mic, cel mai probabil plimbarile prin oras sunt cele mai recomandate. In mod evident nu te poti gandi la sporturi extreme, la nopti pierdute sau alte activitati similare, decat poate daca in vacanta merge si bona.

Totusi, ca activitati pentru o familie care merge in vacanta cu copiii, puteti opta pentru relaxare la SPA, vizita la muzeu etc.

Unde sa va cazati

Opteaza pentru un hotel in care aveti toate conditiile necesare si curatenie ireprosabila. Nu uita ca un copil este mai sensibil si are nevoie de confort maxim, asa ca nu este cazul sa faci concesii in acest sens. Pentru a obtine un pret mai bun, nu trebuie decat sa faci rezervarile din timp. De asemenea, unele hoteluri au oferte speciale pentru familii, asa ca daca obisnuiesti sa faci rezervarile online, ar trebui sa suni la hotel in prealabil pentru a intreba daca au astfel de oferte si pentru a primit mai multe detalii.

Ce sa iei in bagaje

Dincolo de hainele si accesoriile necesare pentru voi si pentru copil, nu uita sa iei in bagaje si cateva medicamente impotriva dureilor de cap, impotriva temperaturilor si a racelilor. De asemenea, siropul de tuse este obligatoriu in vacantele de toamna si iarna, la fel si termometrul. Antialergicele sunt si ele recomandate, ca si medicamentele anti-voma, problema de care copilul tau poate suferi din cauza plimbarii prelungite cu masina.

Totodata, se recomanda sa ai la tine carti de povesti, creioane si carti de colorat si jucarii care il linistesc pe copil.

Vacanta culturala

In situatia in care copilul tau este mai mare, profita de acest lucru pentru a-l invata diverse lucruri despre istoria orasului. Atunci cand mergeti la muzee, roaga-l sa fie atent al ceea ce spune ghidul. De asemenea, descopera mai multe detalii despre orasul pe care urmeaza sa il vizitati si spune-i si lui, insa incearca sa faci discutia cat mai interesanta, astfel incat el sa inteleaga si sa memoreze tot ce ii spui.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea