Vacante

#vacanta # sfaturi de vacanta #sfaturi vacanta #mancare vacanta #mancare ieftina vacanta

Sfaturi pentru a manca ieftin si bun in vacanta

Chiar daca atunci cand mergi in vacante, nu vrei sa faci rabat de la nimic si, cu atat mai putin, sa te zgarcesti la mancare, trebuie sa stii ca exista cateva metode prin care poti manca delicios si pe saturate, cu bani putini, in calatorii. De ce sa cheltuiesti inutil, cand poti avea parte de festinul culinar fara a scoate multi bani din buzunar?


Fa-ti temele de acasa

Daca ai ales o destinatie pentru vacanta si nu urmeaza sa faci un circuit turistic, incearca sa te informezi de acasa cu privire la locurile unde poti manca ieftin si bun in regiunea in care mergi. In acest fel, nu vei bajbai sau vei pierde timp inutil pe acolo, pentru a gasi variante mai ieftine pentru a manca, ci vei merge direct la sursa.


Cumpara apa la bax sau la bidoane mari

Apa este un aliment de baza in orice calatorie, dar daca ai tendinta de a cumpara cate o sticla de 0.5 sau 2 l ori de cate ori iesi pe strada sa vizitezi obiective turitstice sau sa te plimbi, cheltuiesti mult mai multi bani decat daca ai cumpara bidoane mari sau baxuri de sticle, le-ai depozita in camera, si ti-ai umple mereu cate o sticluta pentru a o lua cu tine, in drumetii si plimbari.


Incearca mancarea... de strada

De obicei, la tarabele intinse pe strazile regiunilor turistice gasesti cele mai bune mancaruri traditionale ale regiunii in care te afli. In plus, ai ocazia de a savura preparate proaspete, gatite pe loc. Sunt mult mai ieftine decat la restaurant, te satura rapid si te lasa si cu bani in portofel.


Cauta ofertele restaurantelor

In majoritatea centrelor turistice exista tot soiul de terase si restaurante care nu stiu cum sa se mai laude cu oferte pentru oricare dintre cele trei mese principale ale zilei. Este vorba de asa-numitele "happy hours". Urmareste-le si vezi ce oferte ti se par avantajoase.


Nu consuma alcool la restaurant

Probabil ca iti place sa savurezi 1-2 pahare de bere sau vin la masa de pranz sau cina, insa atunci cand faci acest lucru la restaurant, nu faci decat sa "ingrasi" nota de plata.

Bauturile alcoolice sunt mai scumpe in restaurante decat in baruri, pub-uri sau la terase. Asadar, daca vrei sa nu scoti prea multi bani din portofel pe bauturi, consuma-le dupa ce mananci, pe post de gustare, la o iesire de relaxare alaturi de cei dragi.

Sursa foto: theskinnyonline.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea