Vacante

#maramures #paste #romania

Sejur de Paste in Maramures, cu petreceri traditionale

In Maramures, de Paste se organizeaza programe speciale, cu vizite la stana, seri folclorice, focuri de tabara si excursii la unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale regiunii.

Pachetele de vacanta ale hotelierilor si proprietarilor de pensiuni, pentru sarbatoarea de Paste, contin diverse programe si surprize, in afara de serviciile obisnuite de cazare si masa. Astfel, turistii sunt intampinati cu un pahar de tuica din partea casei.

In duminica de Paste se serveste un dejun pascal, special pregatit. In ziua de Paste se serveste o cina traditionala cu preparate specifice acestei sarbatori. Unele mese sunt insotite de programe de folclor cu muzica si dans.

In unele cazuri, clientilor li se ofera cate un cos traditional, cu produse de Paste: oua, drob, miel, pasca etc. Cosurile sunt sfintite la biserica in dimineata primei zile de Paste, apoi produsele se servesc la pranz.

Nici Iepurasul nu este uitat. Acesta le aduce turistilor cosuri-surpriza cu alte preparate traditionale.

In timpul liber, turistii pot participa la petrecerile care au loc in jurul unui foc de tabara sau la o seara folclorica. Cei care vor sa experimenteze viata la tara au ocazia sa mearga la stana pentru aducerea mielului de Paste.

Exista, de asemenea, oferte de vacanta in Maramures care includ excursii cu autocarul, cu ghid insotitor, pentru cei care doresc sa viziteze unele dintre principalele atractii turistice : Barsana, Sighet, Sapanta etc.
 

Cat costa o vacanta de Paste in Maramures
 

La o pensiune de 3 margarete, o minivacanta de Paste costa in jur de 650 lei de persoana. In aceasta suma sunt incluse 4 nopti de cazare cu pensiune completa, mesele traditionale, programele artistice si surprizele de Iepuras.

Copiii beneficiaza de reduceri si gratuitati. Cei cu varste sub 7 ani au reducere de 100%, daca stau in camera cu parintii, fara pat suplimentar si fara masa. Pentru cei intre 7 si 14 ani se acorda un discount de 50% (pat suplimentar, cu portii la jumatate).

O vacanta de 3 nopti la un complex turistic de 3 stele poate ajunge la aproape 900 de lei, in conditiile in care oferta asigura un program zilnic, cu excursii, mese festive, foc de tabara, spectacole cu muzica populara etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea