Vacante

#consulat #australia

S-a deschis Consulatul Australiei in Romania

Consulatul Onorific al Australiei a inaugurat biroul consular din Romania pe 22 septembrie. Noul consulat va oferi consultanta cetatenilor australieni si romani si va oferi informatii de profil.

Consulul Onorific al Australiei la Bucuresti, numit de Guvernul Australiei, este George Prelea. Detine o experienta de 40 de ani de relatii comerciale cu Consulatul Romaniei din Sydney si Ambasada Romaniei din Canberra. Noul Consul Onorific detine dubla cetatenie, romana si australiana.

La deschiderea Consulatului Onorific a participat Excelenta Sa dr. Helena Studdert, Ambasador al Australiei in Serbia, cu acreditare concomitent in Romania, Muntenegru si Macedonia.

„Interesul ridicat al cetatenilor romani pentru obtinerea vizelor turistice si de studii in Australia a dus la o nevoie naturala de a redeschide Consulatul Australiei la Bucuresti. La aceasta s-au adaugat numeroase cereri din partea unor persoane juridice australiene care doresc sa dezvolte relatii de afaceri pe teritoriul Romaniei. Camera de Comert si Industrie a Romaniei si-a manifestat intentia de a initia si relua activitati comerciale pe teritoriul Australiei” a afirmat  George Prelea, Consulul Onorific al Australiei la Bucuresti in comunicatul oficial al institutiei.


Rolul Consulatului


Misiunea diplomatica, condusa de Consulul Onorific al Australiei la Bucuresti, este aceea de a oferi consultanta cetatenilor australieni si cetatenilor romani care vor avea nevoie de servicii consulare sau de alte informatii de profil.
De asemenea, Consulatul de la Bucuresti va sprijini accesul pe piaaa romaneasca al companiilor australiene care doresc sa faca afaceri in Romania. Consulatul va ajuta la stabilirea de contacte intre agentii economici romani si cei australieni pentru diversificarea relatiilor de afaceri.

Un alt aspect este legat de serviciile speciale pe care le poate oferi Consulatul. Cetatenii asuralieni care raman fara documente sau care se afla in situatii speciale pot apela la Consulatul Onorific al Australiei la Bucuresti. In acelasi timp, Consulatul raspunde la intrebari legate de relatiile cu entitatile locale, asociatii sau institutii.

Adresa: Strada Titu Maiorescu, nr. 34E, Vila 7, Pipera-Voluntari, 077190, Bucuresti.

Programul cu publicul:

Luni –Vineri: intre orele 11.00 – 15.00
Telefon: +40 21 319 02 29.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea