Vacante

#low-cost #companii aeriene #blue air #wizz air #sky europe #germanwings

Rute, servicii si oferte noi la companiile aeriene low cost din Romania

Romanii vor putea zbura de la Suceava, incepand cu aceasta vara. Pentru destinatiile externe, de la toamna va fi disponibila o noua ruta intre Italia si Cehia. Exista si oferte si servicii noi pe piata low cost din  Romania, de la check-in-ul prin telefonul mobil la preturile promotionale ale unei companii care si-a anuntat falimentul.

Iata in continuare noutatile de vara de la companiile aeriane low cost din Romania.

A aparut o noua ruta intre Italia si Cehia: Venetia – Praga

Incepand cu 20 septembrie 2009 compania aeriana low cost Wizz Air va incepe sa opereze 3 zboruri pe saptamana, pe ruta Praga – Venetia/Treviso. Noul zbor programat creste numarul de curse operate de la aeroportul Ruzyne la 15. „Obiectivul nostru este sa devenim compania low cost preferata in Cehia inca de la inceput. Daca companii concurente vor da faliment, Wizz Air va prelua segmentul de piata detinut de acestea. In mod efectiv, facem acest lucru deja.” a declarat John Stephenson , vice-presedinte executiv al Wizz Air, intr-un comunicat al companiei. Tariful pentru o singura calatorie porneste de la 12, 49 euro si are toate taxele incluse.

Compania Wizz Air a inceput sa opereze pe piata din Cehia in februarie 2008. In urmatoarea perioada, Wizz Air va aloca doua aeronave noi Airbus A320 bazei din aceasta tara. Compania a semnat un acord de principiu cu Airbus pentru a achizitiona 50 de aeronave de acest tip in perioada 2014-2017. Aeronavele vor fi configurate intr-un sistem cu o singura clasa si 180 de locuri.

Check-in-ul prin telefon

Compania aeriana low cost Germanwings a lansat un nou serviciu. Este vorba despre check-in-ul prin telefon, serviciu care permite pasagerilor sa realizeze formalitatile de imbarcare oriunde s-ar afla.

Serviciul se numeste Mobile Check-In si informeaza pasagerii asupra modului prin care pot face check-in-ul, asupra orelor de zbor si chiar da posibilitatea utilizatorului sa selecteze de pe telefonul mobil personal locul pe care doresc sa-l primeasca in avion. Pasagerul primeste biletul de imbarcare dorect pe mobil.

Serviciul este disponibil timp de 24h si se inchide cu o ora inainte de momentul imbarcarii, se arata pe site-ul oficial al companiei. Aerporturile in care este functional acest serviciu sunt cele din Hamburg, Cologne-Bonn, Stuttgart, Dortmund, Leipzig, Berlin – Schonefeld, Dresden si Munich.

Compania Germanwings dispune acum de o oferta promotionala pe ruta Bucuresti-Cologne, cu preturi de la 39.99 euro de persoana. Pretul include toate taxele. Se plateste separat pentru bagajele care depasesc greutatea maxima admisa.

Curse de la Suceava spre Cluj, Viena si Venetia

Incepand cu 15 iulie 2009, compania aeriana low cost Blue Air inaugureaza primele zboruri de pe Aeroportul International "Stefan cel Mare" din Suceava. Cursele au ca destinatie interna Cluj Napoca si ca destinatii externe orasele Viena si Venetia. Cursele vor fi tur-retur.

"Odata cu introducerea acestor zboruri facem un pas extrem de important in ceea ce priveste dezvoltarea companiei Blue Air in zona de nord Moldovei, respectiv Bucovina. Dupa investitiile masive pe care urmeaza sa le facem la Bacau, ne extindem activitatea asupra unui alt nod aerian important din aceasta zona si anume Suceava. Pasagerii din aceasta regiune vor avea de acum acces deplin la avantajele "smart" aduse de Blue Air pe care sigur le vor folosi din plin.", declara domnul Adrian Ionascu, Director General Blue Air, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Pretul unui bilet pentru cursele internationale incepe de la 55 euro cu taxele incluse, iar pentru cursa Suceava-Cluj, preturile incep de la 16 euro, cu taxele incluse.

Zboruri de restructurare de la 25 euro pentru zborurile din iunie-octombrie 2009

Operatorul slovac low cost a intrat deliberat in faliment, pentru a se reorganiza. Planurile de zbor si serviciile oferite in cadrul restructurarii nu vor fi afectate, a anuntat presedintele grupului, Jason Bitter, citat de Cotidianul.

Preturile zborurilor vandute acum de operator incep de la 25 euro si sunt valabile pentru toate rutele, pentru cursele din perioada 29 iunie – 24 octombrie 2009. Un bilet de avion de la Bucuresti la Viena costa de la 89 euro pentru iunie si de la 25 euro pentru iulie si august 2009. Pretul este pentru o calatorie dus, toate taxele incluse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea