Vacante

#romania #turisti

Romania va avea in 2010 un sistem unic de monitorizare a turistilor

Romania va avea un sistem unitar de culegere a datelor privind numarul de turisti straini si romani care aleg destinatiile turistice autohtone in 2010, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in Ministerul pentru IMM-uri, Turism, Comert si Profesii Liberale .

Noul sistem va raporta exact numarul de turisti romani si straini care cumpara pachete turistice standard pentru Romania.

Proiectul face parte dintr-un program-pilot al Organizatiei Mondiale a Turismului, pentru un sistem unic de culegere a datelor despre numarul de turisti. Programul va fi aplicat tuturor statelor apartinand Uniunii Europene.

De ce este nevoie de un sistem unic

Actualmente, indicatorii furnizati de Institutul National de Statistica sunt irelevanti pentru ca nu includ toate formele de turism existente. Un astfel de exemplu il reprezinta turismul de afaceri, care aduce un profit important operatorilor din domeniu. Acest indicator nu este luat in considerare cand se calculeaza contributia turismului la PIB.

In plus, nu toate unitatile de cazare din Romania functioneaza legal, in acest caz fiind vorba despre turismul la negru, unde companiile in cauza nu platesc taxe. Pe langa acestea, exista unitati de cazare care nu trimit, in general, numarul turistilor pe care ii primesc.

Topul tarilor cu cei mai multi turisti

Conform Evenimentul Zilei, Ungaria conduce cu 1.73 milioane de turisti, urmata de Bulgaria, cu 818.018 turisti, Germania, cu cu 474.431 turisti, Italia - 397.592 turisti si Austria - 217.965 turisti.

In afara de Uniunea Europeana, cei mai multi turisti au provenit din Republica Moldova, cu 1,109 milioane turisti, Ucraina, cu 720.216 turisti si Turcia, cu 284,203 turisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea