Vacante

#tara #romania #turism

Romania ocupa ultimul loc in UE, intr-un top al competitivitatii in turism

Romania ocupa locul 63 din 139, intr-un top realizat de World Economic Forum (WEF) privind competitivitatea in turism, insa este totodata ultima din Uniunea Europeana.

The Travel&Tourism Competitiveness Report 2011
 

In topul pentru 2011, Romania ocupa pozitia 63 dintr-un total de 139 locuri (tari), avand un scor de 4.17. In 2009, Romania se situa pe pozitia 66, astfel incat a urcat 3 locuri in ultimii doi ani. In topul competitivitatii in turism, Romania este precedata de Arabia Saudita (pozitia 62, dar cu acelasi numar de puncte, 4.17) si urmata de Iordania (pozitia 64, cu 4.12 puncte).

Din punct de vedere al mediului de afaceri si infrastructurii, Romania ocupa pozitia 66, cu 3.80 puncte, iar din punct de vedere al resurselor umane, culturale si naturale, Romania se situeaza pe aceeasi pozitie 66, cu 3.84 puncte. 

La nivel regional, Romania ocupa locul 34 din 42 de tari, dupa Federatia Rusa , Turcia, Polonia, Bulgaria sau Ungaria. Tot la nivel regional, Romania este urmata de Albania, Georgia, Macedonia, Serbia, Ucraina, Armenia, Bosnia-Herzegovina si Moldova.
 

Care sunt cele mai atractive tari in turism
 

Podiumul este impartit de Elvetia, Germania si Franta, care au obtinut cele mai mari scoruri in ceea ce priveste atractivitatea pentru dezvoltarea industriei turismului si calatoriilor. Urmatoarele pe lista sunt Austria si Suedia. Ultimele 5 pozitii din top 10 sunt ocupate de Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Canada si Singapore.
 

  • Elvetia, pozitia 1, 5.68 puncte
  • Germania, pozitia 2, 5.50 puncte
  • Franta, pozitia 3, 5.41 puncte
  • Austria, pozitia 4, 5.41 puncte
  • Suedia, pozitia 5, 5.34 puncte.
     

The World Economic Forum este o organizatie internationala independenta, fondata in 1971. Organizatia care are ca scop imbunatatirea situatiei globale, prin implicarea liderilor in diverse parteneriate care implica agendele globale, regionale si industriale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea