Vacante

#romania #turism

Romania ocupa locul 69 in Raportul de Competitivitate in Turism

Romania ocupa locul 69 din 130 in clasamentul competitivitatii turismului, din raportul publicat de catre Forumul Economic Mondial .

Afinitatea romanilor de a calatori se situeaza pe locul 101. Resursele naturale sunt destul de putine, in comparatie cu alte tari, Romania ajungand pe locul 96. Ne putem insa mandri cu resursele culturale, care ocupa un loc mult mai sus, ajungand la 44 de puncte.

In ceea ce priveste prioritizarea turismului, Romania ocupa locul 102 din 130. Si la nivelul competitivitatii preturilor punctajul ne situeaza cam in aceeasi zona, obtinand 109 puncte din totalul de 130.

Clasamentul este alcatuit cu ajutorul unor informatii publice si date furnizate de expertii din domeniu. Raportul nu vrea sa arate care tara este mai interesanta ca destinatie turistica , ci incearca sa inteleaga si sa masoare competitivitatea turistica a tarilor de pe glob.

Despre Travel and Tourism Competitiveness Report

Travel and Tourism Competitiveness Report a fost publicat prima data in 2007, de catre Forum Economic Mondial. In 2007 raportul a acoperit 124 de economii majore. In 2008 raportul include peste 130 de tari. Factorii definitorii dupa care care se masoara topul constau in gradul de atractivitate al tarii in cauza, pentru dezvoltarea de afaceri in industria turistica.

Factorii se refera la diverse aspecte, precum  infrastructura turistica, resursele umane, naturale si culturale, siguranta, sanatate si igiena, prioritizarea turismului, competitivitatea preturilor in turism, etc.

In 2008, Elvetia, Austria si Germania au mediile cele mai propice pentru dezvoltarea industriei turistice. Topul celor mai bune 10 tari este completat de Astralia, Spania, Marea Britanie, Statele Unite, Suedia, Canada si Franta.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea