Vacante

#partii schi #busteni #excursii busteni

Romania are doua partii noi in Busteni

In statiunea montana au fost inaugurate doua partii noi sambata, 11 februarie. Acestora li se adauga o instalatie de inzapezire artificiala si un sistem de iluminat nocturn. Investitia se ridica la 3.7 milioane, conform Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.



Doua partii noi in Busteni


Noile dotari dubleaza suprafata domeniului schiabil de la Busteni. Partia cea noua se numeste Kalinderu 2. Nivelul sau de dificultate este mediu spre greu, iar lungimea acesteia este de 1.2 km. Partia are sistem de zapada artificiala . Cea de-a doua partie este una pentru sanius, cu o lungime de 250 m. In plus, partia Kalinderu 1 a fost dotata cu iluminat nocturn, in cadrul aceluiasi .

Investitia a fost facuta cu europene prin Programul Operational Regional si cu fonduri de la bugetul de stat prin programul . Finantarea a fost derulata prin MDTR.

In ultimii ani, MDTR a derulat investitii de aproximativ 500 milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive in statiunile si localitatile turistice montane din Romania. In ultimii 2 ani s-au construit 12 partii noi si au fost extinse si reamenajate in jur de 15 alte partii, au fost construite 9 instalatii noi de transport pe cablu si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale, se arata intr-un comunicat al ministerului.


Cat te costa o minivacanta in Busteni


Daca alegi sa stai la cabana, platesti cam 70 lei pe noapte. Pentru cazarea la o pensiune de 3 margarete platesti de la 120 lei pe noapte in Busteni si tot atat la un hotel de 3 stele. La pensiunile de 4 margarete, o noapte de costa 150 lei.

In cazul vilelor, preturile sunt asemanatoare cu cele pentru cabane. O noapte la o vila costa 80 lei pentru o camera dubla.

Exista deja si oferte pentru vacanta de Paste la Busteni. Intr-o pensiune de 4 margarete, un scurt sejur de 4 nopti costa 750 lei de persoana. Pentru 3 nopti, pretul este de 650 lei de persoana. O astfel de oferta asigura cazarea cu mic dejun, gustare traditionala de , barbeque in ziua de Paste, precum si servicii spa.

Sursa foto: tripadvisor.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea