Vacante

#rio de janeiro #unesco #patrimoniiu natural unesco

Rio de Janeiro a fost declarat patrimoniu natural mondial UNESCO

Peisajul orasului Rio de Janeiro a fost declarat patrimoniu natural mondial UNESCO. Cidade Maravilhosa, cum este denumit uneori, Rio de Janeiro are mai multe bogatii naturale care, impreuna, il fac o destinatie unica: singura padure urbana (Tijuca National Park), doua dintre cele mai faimoase plaje din lume (Copacabana si Ipanema), precum si Guanabara Bay, unul dintre cele mai fotografiate si recognoscibile locuri de pe pamant.


Rio de Janeiro, patrimoniu natural UNESCO


La sfarsitul lunii iunie 2012, UNESCO a declarat Rio de Janeiro monument intrat in patrimoniul mondial datorita bogatiei sale naturale.

Rio de Janeiro se distinge prin padurea sa urbana aflata chiar in inima orasului, prin varfurile muntoase si plajele nisipoase, unde vin turisti din toata lumea. Gradinile botanice ale orasului au o vechime de 200 de ani. Cea mai populara plaja a orasului, aflata in Copacabana Bay, este considerata un factor definitoriu pentru stilul de viata urban in care oamenii isi petrec timpul in aer liber. Cultura activitatilor de plaja face parte din stilul caracteristic al locuitorilor din Rio de Janeiro.

Un alt atuu al orasului il reprezinta creatiile artistice. Rio de Janeiro a fost inspiratia multor muzicieni, urbanisti si peisagisti. Cea mai cunoscuta piesa muzicala, "The girl from Ipanema", este un exemplu in acest sens.

Rio de Janeiro este dominat de statuia lui Cristo Redentor, apreciata ca cea mai mare statuie din lume in stil Art Deco. Alaturi de peisajul natural, statuia constituie un simbol al orasului.

Panoramele spectaculoase ale orasului fac din Rio de Janeiro si una dintre cele mai recomandate destinatii pentru parapanta. Cei care vor sa incerce acest sport pornesc de pe munte, plutesc pe deasupra orasului si aterizeaza pe plaja. Zborul in tandem permite ca parapanta sa fie incercata chiar si de catre cei care nu au niciun fel de experienta in acest sens. O alta modalitate de a vedea orasul de sus este sa faci un tur cu elicopterul. Pentru fotografii profesionisti,

In urmatorii ani, in Rio urmeaza sa se desfasoare evenimente importante. In 2014, Rio urmeaza sa gazduiasca World Cup, iar in 2016, orasul va fi gazda Jocurilor Olimpice de Vara. Desi este o destinatie de vacanta considerata nesigura si operatorii de turism sfatuiesc turistii sa nu se aventureze singuri in zonele rau famate din Rio, orasul ramane unul dintre cele mai frumoase destinatii din America de Sud.


Alte destinatii alese de UNESCO


Pe langa Rio de Janeiro, UNESCO a ales 7 noi locuri din lume ca patrimoniu mondial. Tei dintre ele sunt patrimonii naturale si alte patru sunt patrimonii culturale. Este vorba despre: Halsingland in Suedia, situl neolitic Catalhoyuk din Turcia, Lacul Ounianga din Sahara, Sangha Trinational din Cameroon, Africa, situl Chengjiang din China, Muntii Western Ghats din China, minele din Walonia, in Belgia. Astfel, in total UNESCO a declarat 8 noi destinatii ca patrimoniu mondial, cu valoare naturala sau culturala deosebita.

Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea