Vacante

#revelion #pachete de revelion #poiana brasov #ocna sibiului

Revelionul 2009 la munte, in Romania

Hotelierii si patronii de pensiuni din zona montana au pregatit programe speciale, pentru vacanta de revelion. Pe langa masa festiva si petrecerea de Anul Nou, turistilor li se propun activitati recreative si distractie in mijlocul naturii. Astfel, in timpul liber poti sa te plimbi cu caruta, sa participi la un concurs de sanius, sa incerci sa te orientezi in spatiu, legat la ochi (blind guide trekking), etc.

Spre deosebire de anii trecuti, cand a aparut ca varianta optionala, pentru revelionul 2009 masa festiva este inclusa in oferta. In plus, majoritatea sejururilor implica doua sau trei mese pe zi, in functie de nevoile turistului. Camerele se inchiriaza de revelion pentru sejururi de minim 3 sau 4 nopti.

O varianta de a petrece Anul Nou, intalnita adesea in ofertele de revelion la munte , o reprezinta focul de tabara, cu tuica fiarta si produse din gospodaria proprie. In alte cazuri, turistii participa la un foc de artificii, inclus in pachetul de revelion, sau au ocazia sa se costumeze, pentru petrecerea de tip bal mascat .

In Sinaia, o vacanta de revelion iti da ocazia sa vizitezi obiectivele turistice din zona ( Manastirea Sinaia , Castelul Peles, Schitul Pestera, Muzeul Castel Pelisor, casa memoriala George Enescu). Hotelurile statiunii dispun de numeroase facilitati, de la serviciile de frizerie, coafura, spalatorie, pana la sali de conferinta si acces la internet. Pentru 4 zile cu mic dejun si cina festiva, se plateste o suma de 1900 euro de persoana. Oferta este valabila pentru categoria 4 stele.

La Ocna Sibiului , un pachet de 5 zile, pentru revelionul 2009, costa 1800 lei de persoana si include, pe langa cazare si mesele obisnuite, un welcome cocktail, o cina cu foc de tabara si un bal mascat cu surprize. Oferta este valabila pentru un hotel de 3 stele. Complexul balnear din Ocna Sibiului este recunoscut pentru topoclimatul relaxant, cu efecte tonifiante, pentru apele sarate si cele minerale.

foc de tabaraRevelion intr-un ambient elegant si artistic

O varianta inedita de a-ti petrece Anul Nou este propusa de catre monumentele intrate in Patrimoniul Cultural National. In cetatile medievale Sighisoara, Sibiu sau Brasov exista hoteluri amplasate in astfel de cladiri vechi, restaurate si aduse la standarde internationale . In centrul istoric al Brasovului, gasesti camere in cladiri care dateaza din secolul al XV-lea, cu elemente arhitectonice si decorative originale, dar si cu opere de arta si piese contemporane. In perioada sarbatorilor o camera dubla costa in jur de 200 lei pe noapte. Pentru micul dejun se plateste suplimentar, aproximativ 20 lei pe zi.

Revelion la Poiana Brasov

In Poiana Brasov, confortul de 4 stele costa 1250 lei de persoana/sejur. Un astfel de hotel propune un pachet de 7 zile de cazare cu mic dejun, o masa festiva de revelion, cu program artistic si diverse facilitati gratuite. De exemplu, poti beneficia de 3 sedinte de masaj, cu durata de 30 de minute, sau de doua intrari la sauna, cu durata de 15 minute. Turistii care aleg varianta unei vile, vor plati in Poiana in jur de 1900 RON, pentru un pachet de 5 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea