Vacante

#lisabona

Revelion romantic in Lisabona

Lisboa, cum i se mai spune in portugheza, este capitala europeana situata in cel mai vestic punct al continentului. Unul dintre cele mai mari centre culturale europene, Lisabona gazduieste numeroase evenimente internationale, precum Euro 2004, Expo ’98.

Daca mergi in vacanta in Lisabona, ai parte de un oras modern, unde poti sa vizitezi numeroase obiective turistice. Cei care iubesc viata de noapte nu vor fi dezamagiti. Bairro Alto ii asteapta cu baruri si cluburi unde muzica este pentru toate gusturile. Ai posibilitatea sa faci shoping in mall-ul Vasco Da Gama sau de la vechile magazinase portugheze din Chiado, sa te plimbi pe stradutele inguste sau sa iei masa la un restaurant, incercand bunatatile locale, precum bacalhau, un preparat din peste.

Oferte de Revelion

bolo rei copyO excursie de 8 zile si 8 nopti te costa aproape 700 de euro. In pret sunt incluse transportul cu avionul, cazarea la un hotel de 4 stele, cina festiva de Revelion, un tur de oras cu durata de 4 ore. Exista si oferte de 7 zile cu preturi mai mici, de 595 de euro. Daca vrei sa mergi pe cont propriu, trebuie sa stii ca biletele de avion incep cam de pe la 70 de euro. Pentru o cazare ieftina vei scoate din buzunar numai 15 euro pe noapte, insa exista si hoteluri de 5 stele unde o camera este cam 77 de euro.

De ce Lisabona

Pentru ca Lisabona este considerata unul dintre cele mai frumoase orase europen. In sezonul rece metropola chiar are ce sa ofere turistilor veniti sa-si petreaca aici sarbatorile de iarna. Situata pe coasta de vest a Portugaliei, la Oceanul Atlantic , Lisabona este faimoasa pentru Orasul de Jos, sau Baixa, cum i se mai spune. Aici vei avea ocazia sa vizitezi cel mai vechi cartier, Alfama. In cartierele Bairro Alto, Chiado si Alfama gasesti o retea de stradute cu pravalii, cafenele si mai ales cu restaurante unde rasuna sonoritatile traditionalului fado . Portugalia istoricaDaca nu vrei sa mergi pe jos, ia tramvaiul pentru a vizita orasul vechi. Astfel, nu vei fi nevoit sa te obosesti mergand ore in sir pe pantele abupte ale orasului. Mai trebuie sa vezi obiective turistice importante precum Manastirea Jeronimos sau Turnul Belem. Ambele au fost declarate patrimoniu universal UNESCO. In Manastirea Jeronimos se afla mormantul lui Vasco da Gama si Muzeul Calestilor Regale, cu una dintre cele mai pretioase colectii din intreaga Europa. Pe de Fortareata Sao Jorje vei admira panorama orasului. In Fatima gasesti un centru religios si de pelerinaj, aparut dupa ce pe acest loc au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria, inca din anul 1917. Daca vrei sa vezi o manastire din secolul al XIV-lea, mergi la Batalha. Este bine sa stii

  • Cina de Revelion. Una dintre cele mai frumoase experiente de Revelion este sa iei parte la petrecerea publica din Praca do Comercio.
     
  • Fado. Fado este un stil muzical portughez. In general se canta de catre un singur om, acompaniat la chitara clasica si de o chitara portugheza. Cuvantul “fado” vine din latinescul “fatum”, adica “soarta, destin”. Melodiile si versurile sunt tanguitoare, povestind despre mare si viata categoriilor lipsite de mijloace financiare. Fado are dou avariante principale, denumite dupa orasele de provenienta, Lisabona si Coimbra. Varianta lisboeta, apartinand capitalei, este cea mai raspandita.
     
  • Transport. La Gara Oriente vei gasi tren, metrou si autobuz, pentru a circula in directia care te intereseaza.
     
  • Clima. Iarna ploua adesea, este vant si rece afara, cu exceptia unor zile insorite. Temperaturile se invart intre 2 si 18 °C, de obicei cu o medie de 10 °C. Lisabona, prezentare turistica, poze si imagini filmate pe muzica fado Fado interpretat de Cristiana Pereira, Portugalia 2004 Revelion 2007 Lisabona
  • Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru Revelion, intra aici si poti castiga o excursie in Turcia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea