Vacante

#calatorie #bagaj #bagaj de mana #aeroport

Reguli privind lichidele in bagajul de mana

Bagajul de mana in cazul unui zbor trebuie sa fie facut astfel incat sa respecte reglementarile oficiale pentru pasageri. Una dintre cele mai des intalnite probleme in privinta continutului bagajului de mana o reprezinta lichidele.



1 Produse

In bagajul de mana ai voie sa iei lichide , recipienti cu aerosoli sau creme, atata timp cat acestea sunt intr-o cantitate mica.

Ambaleaza recipientele intr-o punga de plastic transparenta, sigilabila, cu un volum de maxim 1 litru. Este important ca punga sa fie inchisa, iar continutul sa fie vizibil in cazul in care agentii de securitate vor dori sa vada ce ai in bagaj. In unele cazuri, la controlul de securitate pasagerilor li se cere sa prezinte punga cu lichide separat de restul bagajului de mana.

Nu se accepta mai mult de o punga cu produse lichide, creme sau aerosoli, de persoana.


2 Cantitate de lichid

Ai posibilitatea sa iei cu tine in bagajul de mana produse mici de lichide, aerosoli sau creme care nu depasesc 100 ml fiecare.


3 Exceptii pentru lichide

Exceptii de la reglementarile privind lichidele in bagajul de mana sunt reprezentate de catre anumite produse necesare pasagerilor: mancare pentru copii, medicamente sau produse speciale pentru dieta. Toate aceste produse sunt acceptate in masura in care urmeaza a fi consumate pe durata zborului.

In cazul medicamentelor lichide, este recomandat sa ai asupra ta o reteta care sa ateste faptul ca trebuie sa iei acel medicament in timpul zborului.


4 Lichide interzise in bagaj


Inainte sa treci prin scanner in aeroport, trebuie sa te asiguri ca in bagajul de mana sau asupra ta nu ai lichide interzise: sticle de apa, suc sau alcool, acetona, lapte , decolorant, alcool industrial, ruj lichid, lapte demachiant, termos cu cafea etc.

Produsele cosmetice si cele de toaleta trebuie puse fie in bagajul de cala, fie in recipientul de 100 de ml ambalat in punga de plastic transparenta, pentru bagajul de mana.


5 Companiile aeriene


Inainte de plecare, cauta pe site-ul oficial al companiei aeriene cu care zbori informatii privind regulamentul pentru bagajul de mana. In acest fel poti sti sigur cum si ce sa impachetezi.

Sursa foto: guardian.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea