Vacante

#igiena #vacanta #reguli de igiena # sfaturi de vacanta

Reguli de igiena in vacanta

In vacanta este esential sa urmezi cateva reguli simple de igiena pentru a evita infectiile si afectiunile care pot fi usor provocate pur si simplu de mainile murdare sau de alimente nespalate . Fa-ti un obicei din a respecta normele de igiena si vei reduce riscul de a te imbolnavi in vacanta.

Iata in continuare cateva reguli de igiena simple si de efect:
 

1. Spala-te des pe maini
 

Calatoritul inseamna sa-ti petreci timpul in medii care abunda in microbi: scaunul din avion, autobuzele turistice si autocarele, garile etc. Spala-te pe maini de cate ori folosesti toaleta sau folosesti un aparat (telefon, Ipad, Ipod etc), telefon public, computer public, ATM etc.

O metoda igienica de a folosi sapunul este sa optezi pentru sticlute cu tub, astfel incat sa extragi numai cantitatea de sapun de care ai nevoie, fara contact direct cu acesta. Este o varianta buna pentru folosirea in comun a produsului.
 

2. Alege cu grija ce si unde mananci
 

Una dintre cele mai mari placeri ale vacantei este sa incerci preparatele locale. Nu manca insa din orice loc si evita, pe cat posibil, sa consumi alimente preparate pe strada, la tarabele ambulante. Alege cu grija locul in care iei masa pentru ca lipsa de igiena intr-o unitate comerciala poate sa-ti provoace mari neplaceri.
 

3. Foloseste prosoapele cu grija
 

Conform specialistilor dermatologi, chiar si in hotelurile de lux exista riscul de a folosi prosoape care nu au fost indeajuns curatate. Foloseste un prosop personal si evita sa te stergi in zonele mucoaselor, pe unde bacteriile pot patrunde mai usor in organism.
 

4. Hidrateaza-te
 

Nu evita niciodata sa bei apa de teama ca nu vei gasi o toaleta. Intotdeauna exista un loc unde poti face un popas. Este important sa te hidratezi si sa cureti tractul urinar pentru ca acest lucru te ajuta sa te mentii sanatos si intr-o forma buna. Foloseste apa imbuteliata pentru baut si spalat pe dinti in tarile in care apa nu este potabila. De fapt exista putine tari, precum Slovenia, unde poti consuma apa de la robinet fara probleme.
 

5. Geluri si servetele umede
 

Gelurile dezinfectante si servetele umede sunt intotdeauna de ajutor. Nu ocupa loc mult in bagaj, sunt usoare si foarte utile atunci cand vrei sa te curati si reimprospatezi, in momentele in care nu dispui de apa si sapun.
 

Sursa foto: ulocal.kitv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea