Vacante

#bali # sfaturi de vacanta #reguli de eticheta #vacanta bali

Reguli de eticheta pentru o vacanta in Bali

Cu toate ca este o insula moderna din Occident, Bali este totusi un loc in care populatia isi respecta cultura si mentalitatea din stramosi. Daca urmeaza sa calatoresti in Bali, ar fi bine sa tii cont de o serie de reguli de eticheta care sa impresioneze placut localnicii cu care vei intra in contact.

Vestimentatia, gesturile tale si cateva superstitii specifice zonei, pe care sa le respecti fara abatere, sunt principalele reguli de eticheta pentru o vacanta in Bali.


Imbraca-te modest

Localnicii din Bali sunt destul de conservatori, mai ales in ceea ce priveste modul in care te afisezi in fata lor. Cu toate ca este perfect normal si acceptat de catre ei sa stai in costum de baie pe plaja, ar fi bine ca atunci cand mergi pe strada sau cand iei masa (chiar si la un restaurant din preajma plajei) sa ai o tinuta decenta si sa nu porti doar o pereche de slipi si un tricou foarte decoltat.

De asemenea, in momentul in care vizitezi templele din Bali este necesar sa porti haine care iti acopera umerii, bratele si picioarele. Regula se aplica atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor.


Nu oferi si nu atinge nimic cu mana stanga

Locuitorii din Bali considera ca mana stanga este utilizata in principal in scopuri de igiena si ca nu este potrivit sa atingi pe cineva sau sa oferi ceva cu aceasta.

Indicat este sa folosesti doar mana dreapta sau pe ambele, doar in situatia in care trebuie sa predai un obiect greu, dificil de manuit.


Nu arata cu degetul

Cu toate ca acest lucru este general valabil pentru orice loc in care te afli, in Bali aceasta regula este cu atat mai importanta: daca un localnic este aratat sau chemat cu degetul aratator, se simte insultat.

Cel mai bine este sa gasesti o alta varianta de a indica pe cineva sau de a chema pe cineva la tine, cu palma intinsa si orientata orizontal.


Nu atinge capul nimanui

Balinezii considera ca sufletul unui om se afla in capul acestuia, motiv pentru care sunt interzise atingerile in zona respectiva. Acestia nu isi mangaie niciodata copiii pe cap, nici macar in gluma.


Evita sa calci peste cananga

Cananaga sari sunt pachetele formate din frunze de palmier, flori si o planta numita betel, realizate de catre localnici si asezate pe strazi, scari si chiar in case sau restaurante. Acestea sunt ofrande aduse zeilor, iar daca vei calca pe acestea, chiar si din greseala, vei aduce o mare ofensa localnicilor.

Sursa foto: balihotelguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea