Vacante

#sibiu #sighisoara #oras medieval

Recomandare de weekend: Sibiu si Sighisoara. Mancare traditionala, teatru, echitatie

In mai si iunie, Sibiul si Sigisoara isi atrag vizitatorii prin numeroase manifestari culturale, culinare si sportive, de la probe de echitatie la spectacole de teatru si muzica medievala. Sibiul gazduieste Festivalul International de Teatru, in timp ce Sighisoara isi promoveaza valoarea culturala si istorica in cadrul evenimentului Artventure.

MaiFest 2011
 

In acest weekend este organizata la Sibiu sarbatoarea campeneasca MaiFest. La eveniment au loc sdiferite manifestari, precum spectacole ale unor ansambluri de dans popular sasesc, competitii sportive. Serbarea primaverii ofera posibilitatea minoritatii germane de a se manifesta cultural si de a promova cultura germana in Romania. De asemenea, se doreste sensibilizarea tineretului pentru a face posibila ducerea mai departe a traditiilor si pastrarea patrimoniului cultural german.
 

Sibiu
 

Pe 27 mai incepe cea de-a XVIII-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS). Evenimentul, desfasurat in perioada 27 mai – 5 iunie 2011, este considerat cel mai important festival anual pentru artele spectacolului din Romania si unul dintre cele mai mari din lume.

Cei care ajung in Sibiu in aceasta perioada pot asista la spectacolele unor companii importante din strainatate, prezente la festival, precum si la spectacolele de strada din orasul vechi, in cetatile si bisericile fortificate medievale din jurul Sibiului etc. Evenimentul prezinta spectacole de teatru si dans (flamenco, balet, dans contemporan), teatru de papusi, circ, pantomima, spectacole de lumini, expozitii de fotografie si pictura, ateliere etc.
 

Transylvania International Horse Show
 

Iubitorii de cai pot merge la Transylvania International Horse Show. Evenimentul se afla la prima sa editie si va avea loc in perioada 20-22 mai, in apropiere de Sighisoara, in comuna Hoghilag, din judetul Sibiu.

Cei 60 de participanti veniti din 15 tari urmeaza sa participe la probe de dresaj, obstacole si cross-country. In cadrul evenimentului vor exista baloane cu aer cald, la dispozitia spectactorilor, precum si biciclete pentru a parcurge trasee care includ obiective turistice si religioase.
 

Artventure
 

Sighisoara gazduite la sfarsitul lunii mai un eveniment cultural deosebit: Artventure. Prin acest eveniment se doreste valorificarea specificului medieval si istoria orasului, oferind o perspectiva actualizata a acestora.

In cadrul Artventure (20-22 mai)  se vor desfasura un festival medieval, expozitii de pictura si de fotografie, teatre de papusi pentru copii si teatru pentru adulti, teatru de strada , expozitii de arme, spectacole de improvizatie, proiectii de film, demonstratii cu foc, concerte de pian si de muzica medievala. La eveniment participa cantareti la chitara, menestrei, diversi artizani etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea