Vacante

#manastiri #strand #voronet #gura humorului

Recomandare de weekend: Gura Humorului

Din 17 iunie este deschis strandul Arinis. Ce motiv mai bun pentru o vacanta in Gura Humorului, intr-o zona de traditie romaneasca? Aflata in judetul Suceava, in Bucovina, gura humorului este o destinatie predilecta pentru cei care vor sa descopere zonele de traditie romaneasca. Zona este faimoasa in primul rand datorita manastirii Voronet, una dintre cele mai frumoase manastiri pictate vechi din Romania, precum si datorita manastirii Humor.

In Gura Humorului se mai pot vizita muzeul obiceiurilor populare din Bucovina, precum si Parcul Dendrologic Arinis. Totodata, se pot face excursii in rezervatiile naturale Piata Pinului si Piatra Soimului.

In preaja sarbatorilor religioase, regiunea devine atractiva si datorita evenimentelor care se desfasoara aici. Au loc concerte si spectacole de muzica si dansuri traditionale romanesti. De asemenea, incondeierea oualor reprezinta o alta atractie a zonei.
 

Relaxare la Complexul Arinis
 

Cei care vor sa mearga intr-un loc unde au adunate laolalta numeroase modalitati de distractie pot vizita Complexul Arinis. Acesta cuprinde in prezent o piscina acoperita, doua bazine in aer liber, o sala de sport, terenuri de tenis si handbal, patinoar, partie de schi si zone de agrement.
De asemenea, tot Gura Humorului, turistii vor putea merge in primul aqua-park din Romania acoperit in totalitate. Parcul acvatic va fi construit in Complexul turistic Arinis, ca urmare a unor investitii finlandeze si poloneze.

Vineri, 17 iunie, va avea loc deschiderea strandului Arinis, cu concursuri si concerte.
 

Alte activitati si atractii pentru o vacanta in Gura Humorului
 

Amatorii de sporturi au posibilitatea sa aleaga dintr-o serie de activitati precum vanatoarea, pescuitul, parapanta, echitatia, mountain-bike-ul etc. Iubitorii de munte pot alege un traseu turistic montan.

In apropiere de Gura Humorului se afla Cacica, o alta atractie turistica importanta, vizitata de curiosi sau de cei interesati de un tratament. In comuna suceveana Marginea calatorii descopera ceramica neagra, cunoscuta pe plan international. Vizitatorii pot vedea mesterii la lucru, invartind roata si utilizand tehnici mostenite din batrani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea