Vacante

#sarbatori romania #sarbatori bulgaria #oferte sarbatori de iarna #revelion 2009 #craciun #romania #bulgaria

Preturi de sarbatori in Bulgaria cu 50% mai mici decat in Romania

Daca ofertele de sarbatori pe litoralul romanesc sunt putine la numar, in schimb, in cataloagele agentiilor, romanii gasesc numeroase variante in statiunile din Bulgaria , la malul marii. Preturile competitive sunt practicate de bulgari si pe litoral, dar si in statiunile montane, unde lumea merge sa schieze si sa petreaca sarbatorile de iarna in familie.

In vacanta 2008 – 2009, litoralul bulgaresc va atrage intre 3500 si 4000 de turisti romani, potrivit Ziare.com . Motivul il reprezinta ofertele ieftine din perioada sarbatorilor, la hotelurile de 4 si 5 stele cu all inclusive.

Sumele investite intr-o vacanta in Bulgaria sunt la jumatate fata de cele practicate la noi. Astfel, Bulgaria, in Sunny Beach , un sejur la 5 stele costa 210 euro de persoana si asigura 3 nopti de cazare cu all inclusive, la care se adauga cina festiva de revelion, 25 euro de persoana. Copiii cu varste pana in 2 ani au gratuitate absoluta.

In Romania, in statiunea Mamaia, pentru acelasi confort, sejurul costa 570 euro, pret in care sunt incluse 3 nopti de cazare la un hotel de 5 stele, pensiune completa si masa festiva. Mai multe informatii despre ofertele de Craciun si revelion pe litoralul romanesc gasesti aici.

Sarbatori in Romania si Bulgaria, in statiunile montane

Aceeasi diferenta de preturi o intalnim si in cazul ofertelor de sarbatori in statiunile montane din Romania si Bulgaria.

schi BulgariaO vacanta intr-una dintre cele mai cunoscute destinatii montane din Bulgaria, Bansko, nu depaseste 400 euro pentru un sejur de 5 nopti. Gasesti hoteluri de 4 stele care ofera camere la 74 euro de persoana, in perioada Anului Nou, cazare cu demipensiune. Pentru cina festiva de revelion se mai plateste o suma de 85 euro de adult si in jur de 40 euro, pentru copii. Mai multe informatii despre statiunile montane gasesti in articolul Vacanta la schi in Bulgaria: Botovets si Bansko

In Romania, una dintre cele mai scumpe destinatii montane de sarbatori este Poiana Brasov. Daca alegi acelasi sejur de 5 nopti, pretul ajunge la aproximativ 3000 lei de persoana (in jur de 800 euro), pentru un confort de 4 stele. Oferta asigura cazarea cu demipensiune si cina festiva de revelion.

Pe de alta parte, Romania atrage prin programele special concepute de sarbatori, cu traditii locale , foc de tabara si berbecut la protap, cu vizite ale colindatorilor, petreceri si carnaval, tombole cu premii si specialitati culinare nationale. Mai multe informatii despre astfel de oferte gasesti in articolele Sarbatori de iarna cu tuica fiarta si taraf in Romania si Cat te costa vacanta de revelion in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea