Vacante

#portugalia #vacanta #vacanta romantica

Portugalia, dragoste castelana

Una dintre cele mai romantice tari din punct de vedere natural si arhitectural este Portugalia. Fa aceasta excursie cu persoana iubita.

De Sfantul Valentin bucurati-va de climatul bland, varietatea peisajelor si romanticul acestui taram. In Portugalia poti dormi intr-una din numeroasele Pousadas, manastiri, castele sau foste case boieresti trasformate in hoteluri. Santiago bridge

Romantism portugal

Pentru excursii romantice, plimba-te pe podurile lungi care ofera privelisti incantatoare asupra capitalei, mergi in Parque das Nacoes, viziteaza castelul Sao Jorge sau Mosteiro dos Jeronimos.

Noaptea poti merge impreuna cu partenerul tau intr-unul din baruletele unde se canta muzica traditionala portugheza, fado. Cantecele au de obicei sonoritati tanguitoare, plangand iubirile sau gloriile pierdute si sunt foarte potrivite pentru cuplurile de indragostiti. Orasul Oporto este al doilea ca marime dupa Lisabona si unul dintre cele mai frumoase ca arhitectura. Ascunde adevarate comori artistice, catedrale medievale, muzee, strazi pitoresti cu balcoane vechi. Daca te pasioneaza ambarcatiunile, ai posibilitatea sa inchiriezi una ca sa te plimbi pe raul Tejo. Pentru o croaziera de-o zi in zona Algavre platesti 30 euro. Este o zona cu unul dintre cele mai frumoase litoraluri europene, cu maluri stancoase, grote sapate de apa si o mare diversitate de plaje. poralegre portugalia

Oferte de vacanta in Portugalia

Daca vrei sa stai o saptamana, trebuie sa platesti cam 630 euro de persoana. In pret intra transportul cu avionul si cazarea la un hotel de 3 stele. Pentru vacantele mai scurte, de 4 zile, scoti din buzunar cam 500 euro de persoana. Cei care merg pe cont propriu gasesc camere la 21 euro pe noapte, la hoteluri de 2 stele. Merita sa platesti intre 4 si 10 euro mai mult, daca vrei un confort de 3 si 4 stele. Biletul de avion dus-intors pentru Lisabona este 150 euro. Unele excursii propun seri speciale de muzica fado. Aceste seri includ cina la un restaurant cu specific local si spectacolul aferent. Te costa aproximativ 50 euro.

Mosteiro de Santa Maria de AlcobacaEste bine sa stii

  •  

Preturi la cazare.

Pentru cazarea la o Pousadas trebuie sa stii ca preturile sunt destul de piperate. Exista insa si Pousadas de Juventude, cele pentru tineret, la preturi mai accesibile.

in Lisbon


Ce mananci.
Unele dintre cele mai gustoase mancaruri traditionale sunt bacalhau, picanha, arroz de pato, frango a bras. La desert incearca inghetata prajita, gelado frito. Ca bautura trebuie sa gusti macar o data din vinul lor Sangria. Un pranz cu aperitiv, fel principal, bautura si desert te costa cam 20 euro. Portiile sunt generoase.

Clima. Temperatura medie iarna este de 14°C. Sezonul ploios incepe din noiembrie si dureaza pana in ianuarie. In nordul Portugaliei Serra de Estrela aduna turisti pe partiile de ski. In restul teritoriului sunt ploi din cand in cand si temperaturi joase. In Algarve si Madeira iernile sunt temperate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea