Vacante

#turism #transport ieftin #transport aeroport #transport ieftin aeroport

Ponturi pentru transport ieftin de la aeroport

Transferul de la aeroport la destinatie este o problema pe care trebuie sa o rezolvi inainte de plecare. Oboseala acumulata pe drum si dorinta de a ajunge cat mai repede in camera de hotel te pot impinge sa iei decizii gresite, care te costa mult.

Care sunt cele mai convenabile modalitati de transport de la aeroport?

1. Consulta site-ul aeroportului

Verifica site-ul oficial al aeroportului de destinatie. Acolo gasesti informatii cu privire la mijloacele de transport existente spre oras. Poate fi vorba despre autobuze, metrou, taxi, masini inchiriate, masini de lux etc. Daca optezi, de exemplu, pentru autobuz spre Paris, vei afla cu usurinta care este terminalul la care trebuie sa ajungi pentru Roissybus, ca un bilet este 10 euro si ca gasesti curse la fiecare 15 minute. Unele aeroporturi, cum este cel din Berlin, au gara foarte aproape si poti ajunge pe jos de la aeroport, pe un trotuar special creat pentru legatura.

Pe site-urile aeroporturilor sunt linkuri spre paginile site-urilor oficiale ale mijloacelor de transport in comun (autobuze, metrouri, trenuri etc), precum si harti care te ajuta sa-ti faci o idee inca de acasa despre directia in care trebuie sa mergi.

2. Consulta ghidurile de calatorie

Ghidurile de calatorie, indiferent de natura lor (tiparite, online) iti pot oferi informatii utile cu privire la transferul de la aeroport. Pe langa mijloacele de transport, din ghiduri afli si sfaturi cu privire la cele mai bune modalitati de transport, dar si recomandari privind siguranta. In unele aeroporturi, de exemplu, nu este recomandat sa alegi decat anumite companii de taxi.

3. Vorbeste cu un prieten

Daca mergi la cineva in vacanta, un prieten poate veni sa te ia sau iti poate da informatii realiste despre modalitatile de a ajunge cat mai repede in oras. Daca ai calatorit insotit, puteti imparti un taxi astfel incat sa platiti mai putin.

4. Cere transport de la agentie

Daca ti-ai rezervat cazarea printr-o agentie de turism, poti solicita si un serviciu de transfer pana la hotel. Un astfel de serviciu costa mai mult decat un bilet de metrou sau autobuz, dar este mai ieftin decat taxiul.

In plus, printr-o agentie ai mai multa siguranta, ceea ce s-ar putea sa-ti foloseasca atunci cand calatoresti cu copiii si este prea complicat sau riscant sa mergeti pe cont propriu. De exemplu, un transfer in Praga aeroport-hotel-aeroport costa aproximativ 30 euro de persoana, adica in jur de 15 euro o calatorie.

Foto : centralpassageapartments.hu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea