Vacante

#oferta cazare # infoturism #cazare ieftina #sejur ieftin #vacante ieftine

Ponturi pentru evadare la racoare pe timp de canicula

Coplesiti de caldura, cautam cu inversunare o oaza de racoare. Si, Slava Domnului, tara noastra a fost binecuvantata cu o multime de locuri frumoase unde sa ne putem adaposti din calea vipiei. Iata, in continuare, cateva ponturi menite sa te trimita cat mai departe de dogoarea orasului:

Saline si pesteri

In Romania exista in jur de 20 de saline naturale, locuri binefacatoare pentru organism. Daca tinem cont ca temperatura dintr-o salina este constanta, incadrandu-se de obicei intre 11 si 16 grade Celsius, atunci pe buna dreptate se poate spune ca reprezinta locuri ideale pentru a te racori pe timpul caniculei.

Salina Turda, spre exemplu, este una dintre cele mai cunoscute saline din Romania, vizitata anual de mii de turisti. Business Insider a plasat-o pe primul loc intr-un top al celor mai frumoase obiective subterane. Iar cand vine vorba despre cazare in zona Turda nu trebuie sa iti faci griji, intrucat exista o multime de spatii primitoare, iar operatorii de turism au intotdeauna cate o oferta de cazare pregatita.

Si fosta mina de sare de la Slanic Prahova este un obiectiv care merita trecut pe lista destinatiilor pe timp de canicula. Praid, Targu Ocna, Cacica sunt alte cateva saline pe care trebuie sa le vizitezi.

De asemenea, poti include printre variantele de concediu de vara un traseu pe la pesterile spectactuloase din tara noastra. Cu siguranta ca, odata coborat in adancuri, vei uita de aerul sufocant de afara, din miezul verii.

Stranduri si parcuri acvatice

O balaceala intr-un parc acvatic este o modalitate excelenta de a sta la adapost de arsita. Si sunt destule locurile frumoase in care poti gasi relaxarea la bazin.

Statiunea Baile Felix este unul dintre locurile recent reabilitate si totodata o zona foarte accesibila. Spre exemplu, cu 363 de lei beneficiezi de cazare pentru doua persoane timp de 5 nopti si de reduceri la strand si Aqua Park.

 

Ocna Sibiului este, de asemenea un loc cu stranduri numeroase unde poti gasi o oaza de racoare in zilele caniculare. Capitala are si ea cateva parcuri acvatice mari.

Mare

Si pentru ca vara toate gandurile duc la... litoral, atunci nu strica sa stingi arsita cu o baie in apa marii. Mamaia, Constanta, Neptun sau Vama Veche sunt doar cateva dintre statiunile de la malul marii unde poti gasi oferte de vacanta. Hoteluri cu Spa si cu piscine iti ofera relaxarea de care ai nevoie.

Munte

Dar probabil ca putine lucruri se compara cu racoarea pe care ti-o ofera muntele pe timp de canicula. Sus, la altitudine, temperaturile sunt si cu 10 grade mai mici decat in oras. In plus, aerul este mult mai curat si mai respirabil. Poti opta pentru drumetii cu bicicleta pe trasee impadurite si, in felul acesta, imbini utilul cu placutul.

Daca ai nevoie de cazare in Romania oriunde iti doresti, descarca aplicatia de reduceri Oferte Turism disponibila pentru Android sau iOS si bucura-te de cele mai avantajoase preturi. Cauta un loc perfect de cazare si pe infopensiuni.ro si vei avea intotdeauna cu tine cele mai bune oferte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea