Vacante

#poarta spre iad

Poarta spre Iad! Misterul nerezolvat al cercetatorilor. Unde se afla

Exista un loc mai putin cunoscut publicului larg. Se numeste Poarta spre Iad. Este im crater care arde neincetat, iar focul nu poate fi stins.

Numerosi cercetatori au dorit sa-i afla secretele, insa pana in prezent au reusit sa descopere prea putine lucruri despre acest loc misterios.

Este vorba despre Craterul Gazos Darvaza, din in Derweze, Turkmenistan, cunoscut drept “Usa Iadului" sau "Poarta Iadului". Geologii sovietici au pus foc acolo pentru a preveni raspandirea metanului. Se banuieste ca grota arde continuu din 1971. Craterul are o suprafata de 5.350 de metri patrati. Diametrul sau este de 69 de metri, iar adancimea atinge 30. Guvernul din Turkmenistan spera ca 'Poarta Iadului' poate deveni o atractie turistica importanta in urmatorii ani. Zona care inconjoara craterul e una populara pentru amatorii de camping in zone desertice.

Craterul gazos se afla chiar in inima desertului Karakum, la aproximativ 260 de kilometri nord de capitala Ashgabat. Rezerva de gaz din zona e una dintre cele mai mari din lume. Localnicii care n-au inteles 'proiectul' autoritatilor sovietice au dat grotei numele de 'Poarta Iadului', dupa ce au vazut groapa care arde incontinuu.

Sursa foto: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea